Adobe

Adobe

Adobe Inc., numită inițial Adobe Systems Incorporated, este o companie multinațională americană de software pentru computer. S-a specializat din punct de vedere istoric în software pentru crearea și publicarea unei game largi de conținut, inclusiv grafică, fotografie, ilustrație, animație, multimedia/video, filme și tipărire.

Produsele sale emblematice includ software-ul de editare a imaginilor Adobe Photoshop; Software de ilustrare pe bază de vectori Adobe Illustrator; Adobe Acrobat Reader și formatul de document portabil (PDF); și o serie de instrumente, în primul rând pentru crearea, editarea și publicarea de conținut audio-vizual.

Adobe a oferit o soluție combinată a produselor sale numită Adobe Creative Suite, care a evoluat într-o ofertă de software cu abonament ca serviciu (SaaS) numită Adobe Creative Cloud.

Compania sa extins și în software-ul de marketing digital și în 2021 a fost considerat unul dintre liderii mondiali de top în managementul experienței clienților (CXM).

Articole
Share

La ce folosește Adobe Acrobat DC?

La ce folosește Adobe Acrobat DC?

Funcția principală a Adobe Acrobat este de a crea, vizualiza și edita documente PDF. Puteți importa documente și formate de imagine populare și le puteți salva ca PDF. De asemenea, puteți importa rezultatele scanerului, site-urile web sau conținutul clipboard-ului Windows.
Cu toate acestea, datorită naturii PDF-ului, odată ce un document PDF este creat, structura și fluxul său natural nu pot fi modificate semnificativ.

Cu alte cuvinte, Adobe Acrobat poate modifica conținutul paragrafelor și imaginilor, dar nu modifică întregul document pentru a găzdui documente lungi sau scurte.
Acrobat poate decupa pagini PDF, le poate reordona, manipula hyperlinkuri, poate semna digital PDF-uri, poate adăuga comentarii, edita părți ale PDF-urilor și poate asigura conformitatea cu standarde precum PDF/A.


Funcții Standard:
Editați textul și imaginile, reordonați și ștergeți paginile dintr-un PDF
Convertiți PDF-uri și exportați în Word, Excel și PowerPoint
Creați, completați, semnați și trimiteți cu ușurință formulare
Semnează documente, solicită semnături și urmărește răspunsurile în timp real
Adăugați fișiere PDF de securitate și protejare prin parolă



Funcții Pro:
Transformați documentele scanate în PDF-uri editabile și căutate
Redactați pentru a elimina definitiv informațiile sensibile vizibile
Comparați două versiuni ale unui PDF pentru a examina toate diferențele
Funcționează pe Windows și Mac
Adăugați o siglă pentru a vă marca acordurile și încărcați formulare PDF existente pentru a crea instantaneu formulare web

Share

Ce să alegi dintre Photoshop și Lightroom?

Lightroom se referă mai mult la organizarea și procesarea fotografiilor, în timp ce Photoshop se referă mai mult la editarea, crearea și îmbunătățirea imaginilor.
Photoshop este cel mai bun pentru imaginile care necesită perfecțiunea pixelilor.

Când să folosim Lightroom?
Lightroom poate fi considerat ca punct de plecare pentru post-procesare.
Spre deosebire de Photoshop, care se încadrează în multe discipline creative, Lightroom este special conceput pentru a gestiona eficient fluxul de lucru al fotografilor profesioniști, de la gestionarea fotografiilor până la finisarea finală.

Puteți alege între Lightroom și Adobe Photoshop Lightroom Classic. Lightroom Classic este un program bazat pe desktop pentru fotografiile stocate local cum ar fi pe un computer sau pe hard disk extern.
Lightroom stochează fișierele în cloud, astfel încât să vă puteți muta fără probleme spațiul de lucru de la laptop pe tabletă, telefon sau de acasa la cafenea.



Când să folosim Photoshop?
Lightroom se referă mai mult la organizarea și procesarea fotografiilor, în timp ce Photoshop se referă mai mult la editarea, crearea și îmbunătățirea imaginilor.
Photoshop este cel mai bun pentru imaginile care necesită perfecțiunea pixelilor.

Retușatorii de fotografii, artiștii vizuali sau compozitorii încep în Lightroom, dar în cele din urmă se bazează pe Photoshop pentru majoritatea conversiilor.
O modalitate de a vă gândi la acest lucru este că, în timp ce Photoshop vă permite să creați imagini așa cum doriți, Lightroom rămâne fidel fotografiilor dvs.



Combină-le într-un duo dinamic.
Cunoașterea diferențelor dintre Lightroom și Photoshop vă poate ajuta să alegeți cel mai bun editor foto pentru un anumit proiect, dar de multe ori nu este decizia.
Ambele se potrivesc perfect.

Puteți edita o fotografie în Lightroom, apăsați Command+E(MacOS) sau CTRL+E(Windows) pentru a o trimite la Photoshop și o puteți modifica acolo.
În cele din urmă, alegerea între Lightroom și Photoshop se va reduce la obiectivele proiectului dvs. creativ și la preferințele personale.

Adesea, răspunsul este să folosiți ambele. Acum că știți diferența dintre cele două, puteți proiecta un flux de lucru pentru a crea fotografiile dorite.
Cel mai bun mod de a găsi ceea ce funcționează pentru tine este să te distrezi și să experimentezi până când găsești procesul de editare perfect.