Share

Întrebări frecvente despre Microsoft 365 Business

Câți utilizatori acceptă Microsoft 365 Business Basic?
Microsoft 365 Business Basic acceptă maximum 300 de utilizatori.
Dacă aveți mai mult de 300 de utilizatori sau credeți că veți avea în curând, consultați celelalte opțiuni de planuri.


Câți utilizatori acceptă Microsoft 365 Business Standard?
Microsoft 365 Business Standard acceptă maximum 300 de utilizatori.
Dacă aveți mai mult de 300 de utilizatori sau credeți că veți avea în curând, consultați celelalte opțiuni de planuri.


Pentru cine a fost creat Microsoft 365 Business Premium?
Microsoft 365 Business Premium a fost creat pentru firme mici și mijlocii, cu mai puțin de 300 de utilizatori.
Acesta le furnizează cele mai bune capacități de productivitate din Microsoft 365 Business Standard, plus caracteristici complexe de securitate, pentru a proteja datele de firmă și activele pe toate dispozitivele.


Care este diferența dintre Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium și planurile Microsoft 365 Enterprise?
Microsoft are o varietate de oferte de productivitate și management al securității pe care clienții mici și mijlocii le pot lua în considerare, fiecare aducând caracteristici și funcționalități din ce în ce mai puternice.
Microsoft 365 Business Standard combină cele mai bune aplicații Office și servicii cloud puternice, cum ar fi e-mail de clasă business, spațiu de stocare a fișierelor în cloud și Microsoft Teams.
Microsoft 365 Business Premium include aceleași aplicații și servicii, precum și capacități avansate de protecție împotriva amenințărilor cibernetice și de gestionare a dispozitivelor.
Numeroase firme cu mai puțin de 300 de angajați pot fi cel mai bine deservite de Microsoft 365 Business Premium.
Microsoft 365 pentru întreprinderi Enterprise este un set de planuri de licențiere care oferă niveluri sporite de conformitate și gestionare a securității, peste Microsoft 365 pentru firme. Ele sunt proiectate pentru clienții Enterprise și pentru acei clienți care au peste 300 de utilizatori.
În plus, planurile Microsoft 365 Enterprise oferă o funcționalitate suplimentară de analiză și Business Intelligence.

Ce modalități de plată pot utiliza?
Puteți plăti cu toate cardurile de credit principale, iar contravaloarea abonamentului dvs. va apărea pe extrasul cardului de credit.
Aveți opțiunea de a primi o factură și, în funcție de serviciile alese, veți fi taxat lunar sau anual.
Primiți un mesaj de e-mail atunci când factura este gata de vizualizat, iar dacă ați introdus un număr de comandă de achiziționare atunci când cumpărați abonamentul, numărul respectiv este inclus în factură.

Ce opțiuni de plată sunt disponibile? Pot plăti lunar sau anual?
Puteți alege un angajament de plată lunară sau un angajament de plată anuală pentru Microsoft 365.
Angajament de plată lunară: Plătiți lunar și puteți anula oricând.
Angajament de plată anuală: Vă înscrieți pentru un abonament de un an și alegeți să plătiți lunar sau să plătiți pentru tot anul în momentul înscrierii. Există o reducere pentru utilizarea acestei opțiuni de plată.

Pot anula oricând abonamentul?
Vă puteți anula abonamentul în orice moment.

Ce se întâmplă cu datele mele dacă îmi anulez abonamentul?
Datele dvs. sunt în siguranță.
Dacă hotărâți să anulați abonamentul Microsoft 365, puteți să descărcați datele, de exemplu, e-mailurile și documentele de pe site-urile de echipă, și să le salvați în altă locație.
Ar trebui să salvați datele înainte să anulați.
După ce anulați abonamentul, datele asociate cu contul Microsoft 365 vor fi disponibile administratorilor dvs. într-un cont cu funcționalitate limitată timp de 90 de zile.

Pot trece la alte planuri Microsoft 365?
Da, vă puteți trece contul la alt plan.
În majoritatea cazurilor, puteți utiliza expertul de comutare între planuri din Centrul de administrare pentru a face upgrade planului.
Dacă abonamentul dvs. are mai mult de 300 de utilizatori sau dacă ați folosit o cartelă preplătită pentru a achiziționa planul, expertul de comutare între planuri nu este disponibil.
Puteți face upgrade manual planurilor care nu sunt eligibile pentru expertul de comutare între planuri.
NOTĂ: Când schimbați contul, numele de domeniu este transferat la noul cont, fie că v-ați adus propriul nume de domeniu la contul Microsoft 365, fie că ați configurat un nume de domeniu cu Microsoft 365.

Ce este Microsoft 365?
Microsoft 365 este mediul cloud de productivitate proiectat pentru a ne ajuta să realizăm ceea ce contează, la locul de muncă și în viața de zi cu zi, cu cele mai bune aplicații Office, servicii inteligente în cloud și securitate avansată.

Ce s-a întâmplat cu planurile Office 365 pentru firme?
Planurile Office 365 pentru firme sunt acum planurile Microsoft 365 pentru firme. Un nume nou, aceeași valoare mare, același preț.
Office 365 Business Essentials se numește acum Microsoft 365 Business Basic
Office 365 Business Premium se numește acum Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business se numește acum Microsoft 365 Business Premium
Office 365 Business se numește acum Aplicații Microsoft 365 pentru afaceri

De ce ați schimbat numele din Office 365 în Microsoft 365?
Am schimbat numele pentru a reflecta mai mult gama de caracteristici și beneficii din abonament.
Microsoft 365 include toate elementele pe care le cunoașteți în Office 365, inclusiv cele mai bune aplicații Office, serviciile inteligente în cloud și securitatea avansată.

Având în vedere că s-au modificat numele planurilor pentru firme, s-a modificat și prețul sau produsul?
Nu, nu există modificări de preț sau de produs pentru planurile pentru firme mici și mijlocii.
Sunt disponibile aceleași planuri, doar numele sunt actualizate.

Ce ar trebui să știe clienții înainte de a rula Microsoft 365 Business Premium în organizația lor?
Clienții care doresc să ruleze Microsoft 365 Business Premium în organizația lor trebuie să ruleze Windows 10 Pro* pe desktopuri pentru ca serviciul să le gestioneze PC-urile.
Drepturile de upgrade Windows 10 Pro sunt incluse în Microsoft 365 Business Premium dacă dispozitivele rulează în prezent Windows 7 Pro sau 8.1 Pro.

Pot combina Microsoft 365 Business Premium cu alte oferte de abonament Microsoft?
Da, clienții pot combina abonamentele Microsoft 365 Business Premium cu planuri și programe de completare de la Azure, Dynamics 365 și Microsoft 365.

Este necesar ca toți cei din firma mea să aibă un abonament Microsoft 365 Business Premium?
Nu, nu toată lumea are nevoie de un abonament Microsoft 365 Business Premium, deși beneficiile de securitate și gestionare sunt disponibile doar utilizatorilor cu dispozitive gestionate cu un abonament Microsoft 365 Business Premium.
Standardizarea unui mediu IT contribuie la reducerea costurilor de întreținere și de securitate în timp și reprezintă o stare pe care firmele ar trebui să o urmărească.
Cu toate acestea, unii clienți mici și mijlocii își actualizează software-ul în principal când fac upgrade componentelor hardware, pe termen lung.
Aceste firme pot să implementeze Microsoft 365 Business Premium pentru o parte din organizație, dar pentru cea mai bună protecție a datelor comerciale confidențiale și experiențe de colaborare consecvente, se recomandă implementarea pentru toți utilizatorii.

Cum pot afla dacă hardware-ul și software-ul pe care le utilizez astăzi sunt compatibile cu Microsoft 365 Business Premium?
Dacă hardware-ul pe care îl folosiți astăzi rulează Windows 7 Pro sau o versiune mai recentă, probabil că îndeplinește cerințele minime pentru Microsoft 365 Business Premium.
Vedeți cerințele de sistem pentru Windows 10 Pro pentru detalii suplimentare.
Compatibilitatea aplicațiilor desktop existente (Win32) este puternică în Windows 10, iar majoritatea aplicațiilor existente funcționează fără modificări.
Clienții și consultanții IT de încredere ar trebui să citească procesul recomandat de testare a aplicațiilor pentrucompatibilitatea cu Windows 10 și să revizuiascăcerințele de sistem pentru Office pentru a asigura o tranziție armonioasă la Microsoft 365 Business Premium.

Share

Ce este un TV BOX Android și cum funcționează?

Un TV BOX Android este un mic calculator pe care rulează sistemul de operare Android TV și are funcții specializate pentru redarea pe un televizor a conținutului media.
Ca și comparatie, ar trebui să ne gândim la un smartphone cu android, dar care are ecranul de dimensiunea unui televizor.

Putem folosi, exact ca și pe telefon toate aplicațiile noastre preferate, cum ar fi:
redarea de conținut multimedia: Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video, Arts and Culture, Spotify, etc
navigare pe internet: Chrome, Edge, etc
jocuri :)
rețele de socializare: Facebook, Instagram, etc
comunicare: Meet, WhatsApp, Hangouts, Teams, Skype, etc
editare și vizualizare documente: Books, Word, Excel, Adobe pdf viewer, etc

Aceste TV BOX-uri pot transforma aproape orice televizor într-un televizor inteligent, sau într-un computer, cu o gamă largă de opțiuni.
Majoritatea oamenilor le folosesc pentru a vizualiza filme sau emisiuni TV de pe site-urile lor de streaming preferate, cum ar fi Netflix, Disney Plus sau Hulu.

TV BOX-urile pot reda inclusiv filme sau muzica stocate/salvate local în propria memorie sau de pe un disc extern conectat la TV BOX prin portul USB.


Cum functionează un TV BOX?
Instalarea este destul de simplă: (1) conectăm TV BOX-ul la un televizor printr-un cablu HDMI și (2) conectam TV BOX-ul la internet prin cablu Ethernet sau printr-o conexiune WiFi (exact cum procedam cu un telefon).
Bineînteles, conexiunea la internet prin cablu ne asigură o viteză de transfer de date mult mai mare.

După ce TV BOX-ul este conectat la un televizor și la internet, putem instala aplicațiile dorite.
De exemplu, aplicația YouTube poate fi instalată pentru a transmite videoclipuri YouTube.

Android este un sistem de operare, cum ar fi Windows sau iOS, creat de Google în principal pentru telefoanele mobile. Android rulează pe procesoare bazate pe ARM, ceea ce îl face portabil pe orice dispozitiv care are același hardware sau compatibil.
TV BOX-ul oferă suplimentar față de telefoane opțiuni de intrare și ieșire mai performante.
De exemplu, pot transmite pe un televizor semnal HDMI oferindu-i capacitatea de vizualizare HD. De asemenea, pentru o mai ușoară operare se pot utiliza dispozitive ca: telecomandă, tastatură și mouse.


Care sunt primii pași de făcut după deschiderea pachetului?
Primul lucru de făcut este să conectăm cablul video HDMI la TV Box și la televizor.
Odată conectat la un televizor și pornit, ne conectăm la WiFi.
Unele TV Box-uri au un ecran special de configurare pentru WiFi, în timp ce la altele găsim această opțiune în secțiunea Setări.
În mod alternativ vă recomandăm să folosiţi o conexiune prin cablu Ethernet pentru internet.
Exact ca şi la un telefon conectăm un cont Google la dispozitiv pentru a avea acces la Google Play - de unde vom instala aplicaţiile dorite.


Cum să instalăm aplicații pe un TV Box Android?
Principala modalitate de instalare a aplicațiilor pe un TV Box Android este utilizarea Google Play Store.
Un cont Google va fi necesar pentru a vă conecta și a descărca aplicații.
În mod alternativ, aplicațiile pot fi instalate şi din alte locații, cum ar fi site-urile web.
De exemplu, Kodi este o aplicație populară pentru Android, care poate fi descărcată și instalată atât de pe Google Play Store, cât şi direct de pe site-ul Kodi.


Ce poate face un Android TV Box?
Aceste dispozitive, cum spuneam, sunt utilizate în principal pentru a reda conținut video, permițându-ne să vizionăm la cerere emisiunile TV și filmele preferate.
Numai că pe lângă această utilizare principală, aceste pot face, de asemenea, aproape orice poate face un computer standard.
Se pot instala o varietate foarte mare de aplicații cu care putem face orice, de la crearea unui document până la verificarea vremii și a email-urilor.

Din acest motiv noi credem ca un smart TV standard ofera mult mai puţine opţiuni în comparaţie cu un TV BOX conectat la un televizor.


Câteva idei de utilizare a unui TV Box
Conectăm la TV BOX o tastatură, un mouse wireless şi o pereche de căşti blootooth şi jucăm pe televizor jocurile noastre preferate.
Conectăm la TV BOX o camera web și asezăm camera pe marginea de sus a televizorului şi comunicăm prin WhatsApp, Teams, Skype cu prietenii nostrii exact ca în filmele SF.
Conectăm la TV BOX un disc SSD extern și redăm conţinut video și audio din biblioteca noastră multimedia.
Conectăm TV BOX-ul la un Videoproiector şi la o boxa audio bluetooth şi ne bucurăm de un Sistem Home Cinema performant.


Avem nevoie de internet pentru a utiliza un TV Box?
Dacă intenționăm să vizualizăm videoclipuri din surse online, bineînţeles va fi necesară o conexiune la internet.
Dacă avem o bibliotecă video mare stocată pe un hard disk extern sau o unitate flash, internetul nu este necesar pentru a reda aceste fișiere locale.
Întrucât un TV Box Android este doar un computer mic, ca orice computer nu are nevoie de internet pentru a funcționa.
Internetul poate îmbunătăți considerabil funcțiile aparatului și cu siguranţă că le vom folosi conectate la internet.
Share

Ce este un TAG RFID?

Tehnologia RFID (identificare obiecte cu frecvență radio) folosește două tipuri de dispozitive pentru a-și realiza scopul
Cititoare RFID și în general majoritatea cititoarelor au și funcția de scriere.
TAG-uri RFID - acestea sunt obiecte care au incorporate în ele un cip RFID și o mică antenă.

Tags din limba engleză se traduce etichete.


Care este scopul tehnologiei RFID?
Cititoarele RFID utilizează frecvențe radio (câmpuri electromagnetice) pentru a identifica și urmări automat cip-urile RFID incorporate în diverse obiecte, etichete, etc.
Cititorul este un transceiver care emite un semnal electromagnetic și în același timp recepționează semmnalul de răspuns de la Tag-urile RFID din apropiere.
Comunicarea cu cip-ul TAG-urilor RFID poate fi atât pentru citire, cât și pentru scrierea de informații în memoria TAG-urilor.
Cip-urile din TAG-uri au o memorie și în acea memorie au stocat un ID unic, iar suplimentar pot stoca diverse alte informații.
Spre deosebire de un cod de bare, cip-urile nu trebuie să se afle în linia de vedere a cititorului, deci pot fi incorporate în obiectele de urmărit: card, brățară, breloc, etichete, haine, bijuterii, etc.


Exemple de utilizare a tehnologiei RFID?
Sisteme de control acces în clădiri - cu ajutorul unui card RFID putem activa un turnichet sau putem deschide yala unei uși.
Sisteme de prezență și pontaj a salariaților.
Yale inteligente pentru acces în apartamente - cu ajutorul unui card sau a unii breloc cu cip RFID putem deschide yala unei uși.
Autentificare în diverse aplicații informatice - cu ajutorul unui card sau breloc RFID putem să ne autentificăm la deschiderea unei aplicații, fără a mai fi nevoie să introducem de la tastatură utilizatorul și parola.
În Retail sunt utilizate etichete RFID pentru securizarea produselor și urmărirea acestora la ieșirea din magazine, mai exact cu ajutorul cip-urilor RFID incorporate în produse se pot identifica produsele care ies din magazin fără a fi scanate la punctul de vânzare.
În industrie o eticheta RFID atașata unui produs poate fi utilizată pentru a urmări progresul acestuia prin linia de fabricație.


Tipuri de TAG-uri în funcție de modul de alimentare
Există TAG-uri (etichete) pasive - colectează energia de la undele radio interogatoare (câmpul electromagnetic) ale cititorului RFID din apropiere.
Există TAG-uri (etichete) active - au o sursă de alimentare locală (cum ar fi o baterie) și pot funcționa la sute de metri de cititorul RFID.


Tipuri de TAG-uri în funcție de frecvența de lucru și distanța de la care pot fi citite
LF - low frequency - 125KHz - se citesc până la o distanță de 10 centimetri
HF - high frequency - 13.56 MHz - se citesc până la o distanța de 1.2 metri
UHF - ultra high frequency - 890 - 960 MHz - se citesc până la o distanță de 10 metri



Sperăm că acum vă este clar ce sunt și la ce folosesc TAG-urile RFID.