Business Tools

Business Tools

Business tools sunt toate sistemele, aplicațiile, controalele, soluțiile de calcul, metodele etc., utilizate de o organizație pentru a aborda piețele în schimbare, pentru a asigura competitivitatea pe piață și pentru a îmbunătăți performanța afacerii.

Articole
Share

Ce este nou în Visual Studio 2022?

Ce este nou în Visual Studio 2022?

Cu Visual Studio 2022, vom obține întotdeauna cele mai bune instrumente și servicii disponibile pentru orice dezvoltator, orice aplicație și orice platformă.
Fie că utilizăm Visual Studio pentru prima dată, fie că îl utilizăm de ani de zile, sunt multe imbunătăţiri în cea mai nouă versiune.

Imbunătăţiri ale performanţei
Visual Studio 2022 este mai rapid, mai accesibil, mai ușor și este conceput atât pentru cei care învaţă, cât și pentru cei care construiesc soluții la scară industrială.

Visual Studio 2022 este pe 64 de biți
Visual Studio 2022 pentru Windows este acum o aplicație pe 64 de biți. Aceasta înseamnă că putem deschide, edita, rula și depana chiar și cele mai mari și mai complexe soluții fără a rămâne fără memorie.

Căutarea în fișiere este mai rapidă
În Visual Studio 2022, ne-am concentrat pe îmbunătățirea performanței mai multor caracteristici cheie. De exemplu, Find in Files este acum de 3 ori mai rapidă atunci când căutați soluții mari, cum ar fi Orchard Core.

Instrumentul Git este mai rapid
A fost integrată o caracteristică Git relativ nouă numită commit graph, care ajută la îmbunătățirea atât a performanței operațiunilor dvs. Git, cât și a performanței Visual Studio în sine.

Aplicații moderne
Visual Studio 2022 face rapidă și ușoară construirea de aplicații moderne, bazate pe cloud, cu Azure. De asemenea, noua versiune are suport complet pentru .NET și cadrul său unificat pentru aplicații web, client și mobile atât pentru dezvoltatorii Windows, cât și pentru Mac.

Instrumente de dezvoltare mai bune pentru C++ și .NET și Hot Reload
Visual Studio 2022 include instrumente mai bune de dezvoltare a aplicațiilor pe mai multe platforme și cea mai recentă versiune a instrumentelor de compilare C++, pentru a include suport C++20.
De asemenea, a fost actualizat Hot Reload, astfel încât să putem edita proiecte C++ sau .NET în timp ce aplicația noastră rulează.



Actualizări pentru editorii Blazor și Razor + Hot Reload pentru ASP.NET
Visual Studio 2022 include o actualizare importantă pentru editorii Blazor și Razor și noi capabilități pentru reîncărcarea la cald în ASP.NET Core — inclusiv reîncărcarea la cald atunci când salvăm un fișier sau când aplicăm modificări la fișierele CSS live!

Inovația la îndemână
De la instrumente de colaborare în timp real și asincrone până la informații îmbunătățite și instrumente de productivitate care se integrează perfect cu fluxul de lucru zilnic, Visual Studio 2022 are asta și multe altele.

Suport Git multi-repo și suport pentru line-staging
Dacă lucrăm cu proiecte găzduite în diferite depozite Git, este posibil să fi folosit instrumente externe sau mai multe instanțe ale Visual Studio pentru a ne conecta la acestea.
Acum, putem lucra cu o singură soluție care are proiecte în mai multe depozite și putem contribui la toate dintr-o singură instanță a Visual Studio.

A fost adăugat suport pentru punerea în scenă în linie, cunoscut și sub numele de punere în scenă interactivă. Acum, putem organiza bucăți de modificări în fișierele noastre direct din editorul de cod sau putem împărți modificările în diferite comiteri.

Îmbunătățiri IntelliCode
Finalizarea întregii linii: în Visual Studio 2022, caracteristica IntelliCode poate acum completa automat codul până la o linie întreagă la un moment dat.
Recomandări de acțiuni rapide: IntelliCode poate identifica acum când efectuăm o sarcină obișnuită și poate recomanda acțiunea rapidă potrivită, completând-o chiar pe măsură ce introducem text.

Proiectare pentru toată lumea
A fost reîmprospătată interfața cu utilizatorul pentru a ne menține mai bine în flux. Unele dintre modificări includ atingeri cosmetice care modernizează interfața de utilizare sau reduc aglomerația.

Look & feel
De la noua iconografie la ajustări subtile ale raportului de contrast al culorilor și un nou font Cascadia Code, se lucrează pentru a face Visual Studio mai accesibil pentru toată lumea.

Sursa: https://learn.microsoft.com/en-us/visualstudio/ide/whats-new-visual-studio-2022?view=vs-2022
Share

Power BI

Power BI este o colecție de servicii software, aplicații și conectori care lucrează împreună pentru a transforma surse de date nerelatate(disparate) în informații coerente, bogate vizual și interactive.
Datele pot fi foi de calcul Excel sau colecții în depozite de date hibride bazate pe cloud și on-premise.



Microsoft Power BI este utilizat pentru a găsi informații despre datele organizației dvs. Power BI vă ajută să conectați seturi de date disparate, să vă transformați și să vă curățați datele în modele de date și să creați diagrame și grafice pentru a vă oferi o imagine vizuală a datelor.
Toate acestea pot fi partajate cu alți utilizatori Power BI din organizația dvs.




5 avantaje Power BI:

Creați informații mai profunde și mai utile
Power BI conectează, combină și analizează toate datele dvs. pentru a vă oferi un avantaj competitiv. Înțelegeți datele complexe într-un mediu simplu, integrat și scalabil cu Power BI.

Oferă acces la informații în timp real
Tabloul de bord se actualizează în timp real. Puteți configura Power BI pentru a reîmprospăta automat datele, astfel încât tablourile de bord să reflecte datele în timp real.
Acesta permite utilizatorilor să identifice oportunitățile, să gestioneze datele sensibile la timp și să găsească soluții la probleme rapid și eficient.

Transformă informațiile în acțiune
Power BI vă ajută să luați decizii de afaceri informate și încrezătoare, punând în mâinile tuturor informații bazate pe date. Power BI cu Power Apps și Power Automate facilitează ca niciodată crearea de aplicații de afaceri și automatizarea fluxurilor de lucru.

Conectați-vă la mai multe surse de date
Platforma/instrumentul Power BI este robust și se poate conecta la o varietate de surse de date, de la surse de date de fișiere precum Excel și CSV, la surse de baze de date precum bazele de date Oracle și Snowflake, la surse de date online precum Salesforce și Adobe Analytics.

Deține capabilități AI
Un alt avantaj important și important al utilizării Power BI este că are capabilități de inteligență artificială care permite utilizatorilor să extragă mai multă valoare din datele și rapoartele lor.
Cu inteligența artificială, înțelegerea datelor și generarea de informații pentru a identifica tendințele devin mult mai ușoare și mult mai eficiente.




Cele cinci blocuri de bază ale Power BI sunt:
tablourile de bord
rapoartele
registrele de lucru
seturile de date
fluxurile de date

Totul este organizat în spații de lucru și creat în funcție de abilitățile tale.
Înainte de a pătrunde în cele cinci blocuri, este important să vă înțelegeți abilitățile și spațiul de lucru, așa că să începem de acolo.