Certificates & Signatures

Certificates & Signatures

O semnătură digitală este o tehnică matematică utilizată pentru a valida autenticitatea și integritatea unui mesaj, software sau document digital.

Este echivalentul digital al unei semnături scrise de mână sau al unui sigiliu ștampilat, dar oferă mult mai multă securitate inerentă

Semnează și trimite documente pentru semnare din fluxurile de lucru automate de pe orice dispozitiv. Configurați și implementați rapid semnăturile electronice obligatorii din punct de vedere juridic pe documente, contracte și formulare web.

Articole
Share

Importanța semnăturii digitale

Ce este o semnătură digitală?

O semnătură digitală este o formă electronică de semnătură utilizată pentru a autentifica identitatea unui document digital și a semnatarului.
Este important și la modă, deoarece este mai sigur și mai protejat decât semnăturile tradiționale de hârtie.
Semnăturile electronice sunt greu de falsificat deoarece funcționează cu algoritmi matematici.



Greutatea sa redusă permite diferitelor companii să își personalizeze capacitățile de criptare.
În secolul 21, există mai multe utilizări pentru semnăturile digitale, care sunt esențiale pentru restructurarea și actualizarea oricărui model de afaceri.



Avantajele semnăturilor digitale
Semnăturile digitale sunt mai rapide decât mijloacele tradiționale de obținere a semnăturilor online importante.
Simplifică procesele precum schimbul de documente cu parteneri externi și clienți și ajută la reducerea sarcinilor administrative inutile asociate procesării manuale.

Instrumentele de semnătură digitală oferă autentificare fără a necesita acces fizic la subiectul sau dispozitivul care semnează.
Acestea sunt considerate „amprente digitale” digitale unice și nu pot fi falsificate fără acces la cheia privată a expeditorului original.
Amprentarea poate dovedi, de asemenea, când au fost trimise datele. Acest lucru ajută la identificarea mesajelor sau fișierelor care au fost retrimise după un eveniment care ar fi trebuit să invalideze documentul original.



Implementarea semnăturilor digitale în întreprinderi


Înțelegeți ce sunt semnăturile digitale și cum pot fi implementate în mediul dvs. de afaceri.

Aflați dacă există instrumente de semnătură digitală sau furnizori de servicii în industria dvs.

Determinați cerințele de semnătură digitală, standardele din industrie și fluxurile de lucru necesare pentru implementarea semnăturilor digitale în mediul dvs. muncă.

Folosiți aceste informații ca ghid pentru a planifica, testa și lansa o soluție pentru dvs. sau pentru echipa dvs.


Semnăturile digitale devin din ce în ce mai frecvente.

Companiile se pot bucura de avantajele pe care le oferă semnăturile digitale, cum ar fi faptul că sunt mai rapide decât mijloacele tradiționale de a obține o semnătură importantă și de a oferi autentificare fără a necesita acces fizic la ceea ce se semnează sau la dispozitivul de semnătură.

Procesul de semnare digitală este, de asemenea, mai sigur și mai eficient, ceea ce creează o experiență de utilizator mai bună pentru clienți.