Despre Microsoft Windows

Despre Microsoft Windows
Share
Microsoft Windows este numele unei serii de sisteme de operare create de compania Microsoft. Microsoft a introdus Windows pe piață pentru prima dată în noiembrie 1985, ca un supliment la MS-DOS, deoarece interfețele grafice erau din ce în ce mai apreciate.

Microsoft a creat mai multe serii de Windows de-a lungul anilor:
 • Windows XP
 • Windows Vista
 • Windows 7
 • Windows 8
 • Windwos 8.1
 • Windows 10
 • Windows 11

  Versiunea cea mai nouă de Windows existentă pe piață este Windows 11, pusă în vânzare în Octombrie 2021, și cea mai recentă versiune de Server este Windows Server 2022, urmașul lui Windows Server 2019.

  Windows Server 2022 Standard - 2 Core License Pack - Commercial Perpetual
  Windows Server 2022 Standard - 2 Core License Pack - Commercial Perpetual

  Commercial Perpetual

  846.82 Lei


  Windows 10

  Windows 10 este o versiune majoră a sistemului de operare Microsoft Windows NT care a fost lansat în producție pe 29 iulie 2015, și este succesorul direct al Windows 8.1
  Windows 10 a fost disponibil pentru descărcare de pe MSDN și TechNet, cu un upgrade gratuit pentru utilizatorii Windows 8 și Windows 8.1 cu amănuntul din Windows Store și pentru utilizatorii Windows 7 din Windows Update.

  Software support

  Windows 10 va continua să primească versiuni noi disponibile pentru utilizatori fără costuri suplimentare, pe lângă versiunile de testare suplimentare ale Windows 10 disponibile pentru Windows Insiders.
  Dispozitivele din mediile corporative pot primi aceste actualizări mai târziu sau pot avea o perioadă de asistență mai lungă care include doar actualizări critice, cum ar fi: Patch-uri de securitate primite în perioada de asistență extinsă de 10 ani.

  Windows 10 Home
  Windows 10 Home

  64Bit Eng Intl 1pk DSP OEI DVD

  588.08 Lei  Recenzia criticilor

  Windows 10 a primit recenzii în general pozitive când a fost lansat pentru prima dată.
  Criticii au lăudat decizia Microsoft de a oferi o interfață de utilizare orientată spre desktop, în conformitate cu versiunile anterioare de Windows, spre deosebire de abordarea orientată spre tabletă a Windows 8, cu toate acestea, revenirea la interfața tactilă a predecesorului său a fost criticată.
  Criticii au mai lăudat îmbunătățirile software-ului pachetului Windows 10 față de Windows 8.1, integrarea caracteristicilor și capabilităților asistentului personal Xbox Live și Cortana și înlocuirea Internet Explorer cu Microsoft Edge.

  Windows 10 Pro
  Windows 10 Pro

  64Bit Eng Intl 1pk DSP OEI DVD

  732.11 Lei  Noul Windows 11

  Windows 11 este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare Microsoft Windows NT, lansată în octombrie 2021. Acesta este un upgrade gratuit la predecesorul său Windows 10 (2015) și este disponibil pentru toate dispozitivele Windows 10 care îndeplinesc noile cerințe de sistem Windows 11.
  Acesta include un meniu Start reproiectat, capacitatea de a înlocui „dala live” din bara de activități cu un panou „widget” separat, capacitatea de a minimiza și de a restaura din bara de activități ca grup, HDR automat și DirectStorage pe hardware compatibil.
  Internet Explorer (IE), ca și predecesorul său în Windows 10, a fost înlocuit cu Microsoft Edge bazat pe Chromium ca browser web implicit, iar Microsoft Teams este integrat în shell-ul Windows.

  Windows 11 Home
  Windows 11 Home

  64Bit Eng Intl 1pk DSP OEI DVD

  606.10 Lei  Multitasking

  Tranziție mai ușoară de la monitor la laptop pentru un multitasking mai bun. Noul sistem de operare include funcții numite Snap Groups și Snap Layouts (colecții de aplicații pe care le utilizați împreună, care se află în bara de activități și care pot fi afișate sau minimizate în același timp pentru o schimbare mai ușoară a taskurilor).

  De asemenea, facilitează conectarea și deconectarea de la monitoare fără a pierde evidența ferestrelor deschise.

  Windows 11 Pro
  Windows 11 Pro

  64Bit Eng Intl 1pk DSP OEI DVD

  768.11 Lei