Nexus Media

Nexus Media

Nexus Media are ca activitate de bază producţia de software.

Soluţiile noastre software se adresează mediului de afaceri, sunt perfect integrate între ele şi au ca nucleu central Nexus ERP.Produsele pot funcţiona atât în Cloud, cât şi On Premises (local) şi licenţele de utilizare pot fi achiziţionate atât SaaS (chirie), cât şi "pe viaţă".

Aplicaţiile client, după destinaţia lor, sunt realizate pentru Windows, Android sau Web.

Articole
Share

Aplicații Online Nexus

Nexus Online SFA
Este o aplicație Android creată pentru dispozitive mobile, care se descarcă din Google Play, și care lucrează online prin Nexus REST API cu baza de date Nexus ERP.
Aplicațiile Andorid Nexus combină facilitățile platformei mobile Android și versatilitatea aplicațiilor web moderne.
Astfel, aplicația Android o vom descărca și instala gratuit pe telefon din Google Play și scripturile web ale aplicației le vom instala pe serverul nostru.

Bineînteles, putem folosi gratuit și locația implicită de încărcare a scripturilor oferită de Nexus Media srl, cu mențiunea că fiind un serviciu gratuit nu ne sunt oferite garanții de funcționare fără întreruperi, de viteză, etc.
Recomandarea noastră este să instalați aceste scripturi web pe același calculator/server pe care este instalat serverul de baze de date al Nexus ERP.

Nexus Online SFA este o aplicație ce facilitează și simplifică preluarea comenzilor de la clienți și din magazinele proprii, livrarea și facturarea comenzilor, planificarea livrării comenzilor pe trasee și curse dar și managementul ambalajelor predate și preluate de la clienți.
Interfața este simplă și intuitivă. Avem nouă butoane pentru nouă acțiuni diferite ce vor fi explicate în manualul 3, Prezentare interfață.
Deasemenea există și a doua interfață disponibilă după ce alegem un partener. Actiunile specifice fiecărui buton din această interfață le vom prezenta tot în manualul 3, Prezentare interfață.
Link către Manualul 3: https://www.suport.nexuserp.ro/index.php?id=2456



Nexus Foto Produse
Este o aplicație Android, care se descarcă din Google Play , și care se bazează pe servicii cloud oferite de Nexus Media.
Deci, pentru a utiliza Nexus Foto Produse trebuie să descărcați și să instalați gratuit aplicația din Google Play și trebuie să achiziționați o subscripție anuală pentru această aplicație din contul dvs. de client de pe suport.nexuserp.ro.
Este o aplicație simplu de utilizat cu ajutorul căreia realizați fotografii pentru produse și le încărcați rapid direct în baza de date a Nexus ERP. Imaginile sunt încărcate automat ca fișiere atașate la produse.
Astfel, după realizarea unei fotografii pentru un produs, cu telefonul mobil, aceasta poate ajunge aproape instantaneu pe site-ul de vânzări.

Imaginile preluate nu mai trebuie prelucrate, ele sunt optimizate de aplicația noastră direct pe telefon atât ca dimensiune în pixeli, cât și ca rată de compresie.
Dimensiunile fotografiilor vor fi ajustate în funcție de categoria lor: pictogramă, imagine site, imagine catalog etc.
Pentru a realiza fotografii la produsele din baza de date nu va trebui să achiziționați echipamente specializate, doar un telefon mobil cu Android (min. v.4.4) este suficient.

La ce vă folosesc fotografiile atașate produselor din baza de date Nexus ERP?
Pentru a încărca automat magazinul on-line cu imagini pentru produse, pentru a realiza cataloage cu produse pentru clienți cu ajutorul asistentului de generare a cataloagelor sau pentru a trimite clienților oferte cu imagini.
Pentru a identifica mai ușor produsul pentru care doriți să încărcați imagini, puteți scana codul de bare al acestuia tot cu camera foto a telefonului mobil.
Chiar și în condiții cu iluminarea mai redusă codul de bare este citit aproape instantaneu. Bineînțeles, produsul poate fi căutat în baza de date și după cod sau denumire.



Nexus Facturare Online
Mobilitate în emiterea facturilor, vizualizarea stocurilor şi consultarea soldurilor
Echipa noastră de vânzări va putea factura cu un telefon mobil direct din baza de date centrală - respectând toate politicile de preţuri şi promoţii pe clienţi, pe zone, etc. Iar dacă vindem şi către persoane fizice (van-sales) putem emite, la fel de simplu, bonuri fiscale cu o casă de marcat mobilă.
Dacă nu dorim să utilizăm imprimante mobile, putem opta ca facturile să plece automat prin email către clienţi noştri. Şi mai mult, putem opta ca facturile trimise să conţină un buton pentru plata online cu cardul

Se poate instala pe telefoane care au minim versiunea de Android 6.0 si poate rula inclusiv pe PC-uri cu Windows 10 daca instalati emulatorul BlueStacks.
Nexus Facturare este integrat nativ cu toate aplicaţiile şi datele platformei şi este tot timpul 100% compatibil cu întreg sistemul de aplicaţii Nexus: comenzi, stocuri, liste de preţuri, facturi, etc.
Aplicaţia de facturare ne permite să emitem o factură în doar câteva zeci de secunde. Facturile se creează pe baza unor modele în care am stabilit în prealabil informaţiile repetitive. Putem adăuga în model inclusiv liste de produse.



La adăugarea produselor pe factură avem posibilitatea de a vedea stocurile în timp real pentru fiecare produs în parte. Mai mult, există o pagină separată unde putem consulta situaţia stocurilor filtrate după gestiune, clasă sau produs.
Aplicaţia este intuitivă, uşor de învăţat, simplu de folosit şi ne ghidează prin indicaţii la fiecare pas. Nexus Facturare Online foloseşte imagini şi denumiri sugestive pentru meniurile şi butoanele interfeţei de lucru.
Cu ajutorul unui telefon mobil sau a unei tablete conectate la internet, de oriunde ne-am afla, înregistrăm vânzări cu respectarea politicilor de preţuri, de promoţii, de creditare a clienţilor, etc.

Toate documentele emise prin aplicaţie - facturile, chitanţele şi bonurile fiscale - sunt automat salvate în ERP şi nu sunt necesare prelucrări suplimentare ulterioare, cum ar fi: exporturi, importuri, copieri, reoperare, etc.
Aplicaţia are pagini separate pentru facturile emise şi facturile în lucru (nevalidate) cu filtrare după perioadă. Putem găsi uşor o factură anterioară pentru a o modifica, retipări sau consulta detaliile.
Nexus Facturare Online este integrat cu Sistemul Naţional de Facturare Electronică e-Factura. Sistem prin care în viitorul apropiat toţi agenţii economici vor putea schimba facturi în mod automat.
Aplicaţia oferă o pagină special dedicată soldurilor. Facturile neîncasate sunt grupate de clienţi şi printr-un click pe o factură putem afişa detalii (inclusiv produsele) restul de încasat şi un buton pentru încasare imediată cu chitanţă.
Share

NexyShop

NexyShop
Platformă web pentru comerţ online modernă, completă şi configurabilă. Utilizând suita noastră de aplicaţii, un singur salariat poate gestiona întreg magazinul online: publică produse, preia şi livrează comenzi, gestionează magazia şi stocurile, face comenzi la furnizori şi în acelaşi timp toate documentele se înregistrează automat în ERP şi contabilitate.

Integrat
NexyShop oferă o întreagă suită de instrumente software dedicate vânzărilor moderne, integrate între ele, funcţionând la unison şi care pot oferi zi de zi echipei noastre sprijinul de care are atât de multă nevoie.

Share

Nexus Retail

Nexus Retail este cu siguranță una din cele mai performante, complete și fiabile soluții de Retail existente pe piață.

Oferă mai multe interfețe de vânzări:
Magazin
Supermarket
Restaurant
Catering
Fast-food
Self-checkout Supermarket
Hotel



Nexus Retail emite simplu, rapid și automat, în funcție de contextul utilizat, mai multe tipuri de documente: bonuri fiscale, facturi, bonuri de consum, avize de însoțire a mărfii, comenzi, modificări de prețuri, note de transfer, ...etc.



Nexus Retail oferă soluții eficiente de fidelizare a clienților prin configurarea de promoții desfășurate pe diverse perioade de timp pentru beneficierea de produse cadou, prețuri și discounturi speciale, prin aplicarea de discount liber pe articol sau document, precum și prin sistemul info-coduri care permite înregistrarea vânzărilor pe diferite categorii de clienți.



Nexus Retail optimizează fluxul de vânzări prin gestionarea rapidă a datelor despre clienți, delegați, adrese de livrare, accesul la istoricul vânzărilor, autentificarea clienților pe bază de card de fidelitate, rapoartele în timp real pentru analiza vânzărilor, categoriilor și numărului de clienți pe anumite perioade, ...etc.

Funcționalități oferite de interfețele de vânzări standard Nexus Retail:
Soluționează două moduri de funcționare din punct de vedere al legăturii cu serverul de baze de date: online, când comunicația cu baza de date se realizează pe baza unei conexiuni directe și deconectat, caz în care datele necesare vânzării și bonurile sunt salvate local și se transmit la server periodic.
Aprovizionarea cu produse prin transfer automat de la depozit sau prin cereri de aprovizionare de la alte gestiuni cu transfer în urma aprobarii.
Încasarea comenzilor clienților efectuate în aplicația back-office cu posibilitatea scăderii produselor din stocul rezervat aferent comenzii.
Posibilitatea de a efectua vânzări pe datorie "la caiet" - clientul poate să achiziționeze produse și să le plătească ulterior într-una sau mai multe tranșe.
Comunicarea între utilizatorii aplicațiilor front-office și back-office prin intermediul mesajelor.
Adaptat pentru a lucra cu monitoare TouchScreen și utilizarea de tastaturi virtuale pentru rapiditatea și eficiența operării.
Personalizarea interfeței de vânzări prin configurarea poziției panoului de comandă și a itemilor de meniu, inclusiv restricții de vizibilitate și/sau de accesare, selectarea limbii aplicației: română sau engleză.
Autentificarea utilizatorilor cu parolă sau pe bază de card; validarea unor operații complexe de către utilizatorii cu drept de administrator prin scanarea cardului de utilizator.



Configurare meniu căutare de produse: după denumire, interfață FastFood - vizualizare pe clase de produse; tipul de interfață FastFood constituie un sistem de navigare prin grupele și clasele de produse similar unui sistem de fișiere, iar produsele sunt reprezentate prin butoane cu imagini sugestive și pot fi adăugate automat în bonul fiscal prin apăsarea butonului corespunzător.
Căutarea produselor după cod de bare, folosind diverse tipuri de cititoare simultan (Keyboard, COM, USB), cod produs, denumire produs, serie produs sau nr. lot fabricație.
Consultarea detaliilor pentru un anumit produs: cantitate stoc liber și rezervat, stoc pe numere de lot/serii, locație raft, cereri aprovizionare, comenzi aprovizionare cu posibilitatea efectuării de transfer automat de la depozit sau de cereri de aprovizionare de la alte gestiuni pentru produsul cu stoc epuizat direct din interfața de vânzare.
Vânzare de produse cântăribile prin scanarea etichetelor tipărite de cântare electronice; cântarele pot fi gestionate de un modul specializat funcție de tipul acestora și modul de comunicare.
Preluarea cantității produsului direct de la un cântar check-out conectat la calculatorul POS.
Gestionarea datelor despre clienți - adăugare, editare, ștergere, filtrare, căutare - delegați și adrese de livrare.
Soluție de fidelizare a clienților prin promoții configurabile care permit acordarea de produse cadou, discounturi și prețuri speciale, prin discount liber pe articol sau pe bonul fiscal.
Operarea de avansuri și ștorno avansuri, retururi de produse de la bonuri anterioare.



Consultarea în orice moment a situatiei încasărilor pentru un bon fiscal: suma încasată de la client, suma restantă, ce urmează să fie încasată de la client, restul ce trebuie returnat clientului în cazul în care suma oferită de client este mai mare decat totalul bonului.
Închidere bonuri în mod fiscal (numerar, card, cec, tichete de masa) sau prin transfer în diverse module back-office: bonuri de consum, procese verbale sau avize cu facturarea la sfârșitul lunii cu posibilitatea utilizării limitei de creditare.
Consultarea și tipărirea în format text sau grafic de facturi în baza bonului fiscal după salvarea bonului fiscal sau în orice moment ulterior vânzării.
Posibilitatea de a tipări în format text sau grafic avizele create prin încasarea cu modalitatea de plată contract client.
Tipărirea de certificate de garanție pentru bonurile și facturile fiscale.
Închiderea fiscala a vânzării cu posibilitatea trimiterii automate a comenzii de raport Z la casa de marcat și avertizarea operatorului la o perioada de timp configurabilă asupra necesității de închidere fiscală.
Analiză statistică a vânzărilor și clienților prin intermediul info-codurilor care înregistrează vânzările pe categorii de clienți.
Rapoarte pentru evidența stocurilor: registrul stocurilor, fișa de magazie, rapoarte vânzări: listă produse vândute, borderou bonuri fiscale, operații numerar, vânzări pe tipuri de plată, rapoarte încasări bonuri fiscale, locații cântar.
Rapoarte statistice de analiză grafică cu privire la vânzări (cantitate, valoare vânzări, profit, număr clienți, categorii de clienți...etc) cu posibilitatea de a fi salvate și exportate.
Operațiuni cu numerar: plată, încasare cu posibilitatea tipăririi la casa de marcat, vizualizare și listare registru de casă.



Avantaje
Utilizarea Nexus Retail conduce la simplificarea și fluidizarea operațiunilor și implicit la creșterea vânzărilor.
Nexus Retail prin rapoartele și instrumentele sale stimulează competiția (în sens pozitiv) dintre agenții de vânzări.
Situațiile de epuizare a stocului sunt rezolvate prin aprovizionarea cu transfer automat de produse de la depozit direct din interfața de vânzări.
Poate funcționa deconectat de la baza de date, schimbul de date cu serverul făcându-se automat pe un fir separat de execuție. Se testează periodic prezența conexiunii la baza de date, iar dacă aceasta există se face schimbul de date cu serverul.
Gestionarea direct din interfața de vânzări a cererilor de aprovizionare, a transferurilor de produse și a consultării stocurilor tuturor magazinelor din rețea.
Instrumente puternice pentru fidelizarea clienților: carduri fidelizare, constructor complex de promoții, discount direct, liste de prețuri per clienți și grupuri de clienți, ...etc.
Personalizare avansată a interfeței de lucru pentru a se potrivi cât mai mult atât utilizatorilor, cât și a dispozitivelor cu care se conectează Nexus Retail.
Gestionarea vânzărilor pe datorie "la caiet". Nexus Retail ține evidența soldurilor pe clienți și, mai mult, pe produsele vândute si neîncasate.



Interfețe multiple de operare pentru a se potrivi cât mai mult cu nevoile utilizatorilor.
Gestionare avansată a tipăririi bonurilor fiscale și a tratării eventualelor erori provenite de la casa de marcat.
Consultarea detaliată a informațiilor despre stocuri direct din interfața de vânzări: cantitate stoc liber și rezervat, stoc pe numere de lot/serii, locație raft, cereri de aprovizionare existente în sistem, comenzi de aprovizionare existente în sistem.
Consultarea detaliată a istoricului vânzărilor pe clienți direct din interfața de vânzări: cumulat, detaliat pe documente, modalități de încasare, ...etc.
Operațiuni de deschidere și închidere zi cu verificarea și validarea predării schimbului, tipărirea raportului Z, ...etc.
Sistem de comenzi și centralizare pentru încasare destinat magazinelor multigestiune.
Suport și exemple pentru extinderea instant a vânzărilor în mediu eCommerce. Gestionați unitar (produse, prețuri, comenzi, facturi, poze, descrieri, ...etc) atât vânzările on-site cât și cele on-line. Lucrați mai organizat, cu un volum mai mic de muncă și cu cheltuieli mai mici, adică lucrați mai eficient.
Interfața automată de benzinărie fară operator pentru încasări cu numerar sau pe baza de contract.
Mini portal online (GRATUIT) pentru managerii, optimizat pentru telefoane mobile, pentru interogarea bazei de date: vânzări, stocuri, solduri ...etc.
Share

Ce este un software ERP?

Un software ERP (Enterprise Resource Planning) este un pachet de module şi aplicaţii software perfect integrate şi care folosesc una sau mai multe baze de date comune. Cu ajutorul acestor soluţii software putem gestiona activitatea zilnică a compartimentelor unei companii: contabilitate, achiziţii, vânzări, livrări, producţie, stocuri, parc auto, salarizare, resurse umane, analiză, bugete, planificări, etc.

În general, integrarea activităţilor într-un singur sistem software conduce la o mai bună organizare a companiei prin:

o bază de date unică, cu informaţii corecte şi cu un flux de lucru care elimină operarea de mai multe ori a aceloraşi informaţii şi documente;
planificarea activităţilor companiei în comun cu repartizarea-planificarea pe activităţi a resurselor firmei: salariaţi, utilaje, materii prime, mărfuri, etc;
printr-o informare şi comunicare mai bună între compartimente prin rapoarte în timp real, notificări, fluxuri de aprobare, etc.;
o mai bună monitorizare şi securitate a accesului la informaţii şi inclusiv eliminarea importului şi exportului de date între aplicaţii.




Cum funcţioneză un sistem ERP?

Enterprise Resource Planning (planificarea resurselor întreprinderii) constă atât într-un sistem de tehnologii software, cât şi hardware folosite împreună pentru a gestiona și integra toate procesele de bază ale unei companii.

Deci un ERP oferă soluții care integrează procesele din întreaga afacere într-un sistem unic. Astfel de aplicații permit utilizatorilor să interacționeze într-o singură interfață, să partajeze informații și să permită colaborarea interfuncțională şi interdepartamentală.

Ofertele ERP au evoluat de-a lungul anilor de la modele software tradiționale care folosesc servere client fizice la software bazat pe Cloud care oferă acces la distanță - bazat pe internet.

Ne putem gândi la un sistem ERP ca fiind liantul care aduce împreună diferitele aplicaţii informatice pe care le utilizează o companie. Fără o aplicație ERP, fiecare departament și-ar avea sistemul optimizat doar pentru sarcinile sale specifice. Cu software-ul ERP, fiecare departament are în continuare sistemul său, dar toate sistemele pot fi accesate printr-o singură aplicație, cu o singură interfață şi cel mai important lucru cu o baza de date unică.



Care sunt beneficiile utilizării unui soft ERP?

Un ERP promovează fluxul liber de comunicare în cadrul unei organizații și are ca rezultat sinergii sporite între diferitele domenii de activitate, eficiență sporită pe măsură ce procesele sunt eficientizate și informațiile sunt ușor accesibile celor care au nevoie de ele. Aplicațiile ERP permit, de asemenea, diferitelor departamente să comunice și să partajeze informații mai ușor cu restul companiei. Adoptarea unui ERP poate fi un efort costisitor, dar rentabilitatea investiției poate fi obținută rapid. Cu siguranță, beneficiile realizate (de exemplu, creșterea productivității și reducerea costurilor administrative) pot depăși cu mult costurile pentru introducerea unui ERP.

Departamentele sunt mai capabile să colaboreze și să împărtășească cunoștințele; o forță de muncă nou sinergizată poate îmbunătăți productivitatea și satisfacția angajaților, deoarece angajații sunt mai capabili să vadă modul în care fiecare grup funcțional contribuie la misiunea și viziunea companiei. De asemenea, sarcinile ușoare, manuale sunt eliminate, permițând angajaților să-și aloce timpul unei activități mai semnificative.

Aplicațiile ERP pot ajuta o firmă să devină mai conștientă de sine, conectând împreună informații despre aprovizionare, producție, finanțe, distribuție și resurse umane. Procesul integrează adesea într-un singur sistem: conturile de plăti, sistemele de control al stocurilor, sistemele de monitorizare a comenzilor, bazele de date ale clienților și vânzările B2B sau Retail atât prin magazine şi depozite, cât şi on-line. Integrarea activităţilor și automatizarea proceselor de afaceri elimină redundanțele, îmbunătățește acuratețea și creşte productivitatea.

ERP-urile permit companiilor să acceseze rapid informațiile necesare clienților, vânzătorilor și partenerilor de afaceri, contribuind la îmbunătățirea satisfacției clienților și angajaților, la rate de răspuns mai rapide și la rate de acuratețe crescute.

Unele companii beneficiază de raportarea îmbunătățită a datelor în timp real dintr-un singur sistem sursă. Rapoartele precise și complete ajută companiile să planifice, să bugeteze, să prognozeze și să comunice părților interesate starea operațiunilor în mod corect, cum ar fi acționarii.

Cu toate acestea, trecerea la un sistem ERP va fi contraproductivă în cazul în care cultura companiei nu se adaptează cu schimbarea și compania nu îşi revizuiește modul în care structura organizației sale o poate susține.


Ce ar trebui să includă o aplicaţie ERP?

Componentele unei aplicaţii ERP depind de nevoile organizației. Companiile folosesc aplicaţii ERP din diverse motive, cum ar fi: instrumente mai complete, creşterea afacerii, reducerea costurilor și/sau îmbunătățirea operațiunilor. Cu toate acestea, există caracteristici cheie pe care fiecare ERP ar trebui să le includă.

Un sistem ERP ar trebui să fie automatizat – pentru a reduce erorile – și flexibil, permițând modificări pe măsură ce compania se schimbă sau crește. Să ofere securitatea informaţiilor, log de operare şi un sistem de drepturi de acces ale utilizatorilor cât mai granulat. Să dispună de sisteme configurabile pentru: notificări automate, fluxuri de activităţi, fluxuri de aprobări, planificarea resurselor (salariaţi, utiliaje, vehicule, mărfuri) pe activităţi şi comenzi.

Tot mai multe persoane sunt mobile şi prin urmare platforma ERP ar trebui să permită utilizatorilor să o acceseze de la distanţă şi cu aplicaţii specifice dispozitivelor mobile, de exemplu: SFA, CRM şi Facturare pentru echipele de vânzări mobile; Inventar, Magazie, Livrări şi NIR pentru gestionarii depozitelor; Raportare, Bord şi Analiză pentru echipa de management; Pontaj, HR Self-Service şi Condică pentru salariaţi.

De asemena, un sistem ERP ar trebui să ofere mijloace prin care situaţia economică şi productivitatea să poată fi analizată și măsurată.


Concluzia necesităţii unui software ERP

Software-ul ERP (Enterprise Resource Planning) gestionează, integrează și automatizează procesele de afaceri printr-un singur sistem informatic. Cu o înţelegere mai bună a situaţiei de fapt, companiile sunt mai capabile să planifice, să aloce resurse și să se organizeze. Fără un software ERP, companiile tind să-şi desfăşoare activitatea într-o abordare separată - fiecare departament utilizând propriul său sistem deconectat.