Retail hardware

Retail hardware

Sisteme POS - punct de vanzare, point of sale sau punct de cumparare - este locul in care se incheie o tranzactie cu amanuntul.
La punctul de vanzare, comerciantul contorizeaza produsele, calculeaza suma datorata de client, emite o chitanta sau factura pentru tranzactie si incaseaza banii de la client.

In toate aceste operatii comerciantul poate utiliza diverse dispozitive hardware si software pentru a creste viteza de procesare a vanzarilor si pentru a informatiza intregul proces comercial.
Hardware cum ar fi: sisteme POS All In One, cantare, scannere de coduri de bare, case de marcat, terminale de plata bancare, imprimante etc.

POS All In One este in general un PC care are atasat un monitor touch-screen pentru comerciant si optional un monitor sau un afisaj cu LED pentru client.
Pe POS ruleaza un software, specializat pentru retail, care gestioneaza intreg procesul de vanzare si tot hardware-ul atasat la POS: scannere, imprimante, cantare etc.

Articole
Share

Ce este un TV BOX Android și cum funcționează?

Un TV BOX Android este un mic calculator pe care rulează sistemul de operare Android TV și are funcții specializate pentru redarea pe un televizor a conținutului media.
Ca și comparatie, ar trebui să ne gândim la un smartphone cu android, dar care are ecranul de dimensiunea unui televizor.

Putem folosi, exact ca și pe telefon toate aplicațiile noastre preferate, cum ar fi:
redarea de conținut multimedia: Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video, Arts and Culture, Spotify, etc
navigare pe internet: Chrome, Edge, etc
jocuri :)
rețele de socializare: Facebook, Instagram, etc
comunicare: Meet, WhatsApp, Hangouts, Teams, Skype, etc
editare și vizualizare documente: Books, Word, Excel, Adobe pdf viewer, etc

Aceste TV BOX-uri pot transforma aproape orice televizor într-un televizor inteligent, sau într-un computer, cu o gamă largă de opțiuni.
Majoritatea oamenilor le folosesc pentru a vizualiza filme sau emisiuni TV de pe site-urile lor de streaming preferate, cum ar fi Netflix, Disney Plus sau Hulu.

TV BOX-urile pot reda inclusiv filme sau muzica stocate/salvate local în propria memorie sau de pe un disc extern conectat la TV BOX prin portul USB.


Cum functionează un TV BOX?
Instalarea este destul de simplă: (1) conectăm TV BOX-ul la un televizor printr-un cablu HDMI și (2) conectam TV BOX-ul la internet prin cablu Ethernet sau printr-o conexiune WiFi (exact cum procedam cu un telefon).
Bineînteles, conexiunea la internet prin cablu ne asigură o viteză de transfer de date mult mai mare.

După ce TV BOX-ul este conectat la un televizor și la internet, putem instala aplicațiile dorite.
De exemplu, aplicația YouTube poate fi instalată pentru a transmite videoclipuri YouTube.

Android este un sistem de operare, cum ar fi Windows sau iOS, creat de Google în principal pentru telefoanele mobile. Android rulează pe procesoare bazate pe ARM, ceea ce îl face portabil pe orice dispozitiv care are același hardware sau compatibil.
TV BOX-ul oferă suplimentar față de telefoane opțiuni de intrare și ieșire mai performante.
De exemplu, pot transmite pe un televizor semnal HDMI oferindu-i capacitatea de vizualizare HD. De asemenea, pentru o mai ușoară operare se pot utiliza dispozitive ca: telecomandă, tastatură și mouse.


Care sunt primii pași de făcut după deschiderea pachetului?
Primul lucru de făcut este să conectăm cablul video HDMI la TV Box și la televizor.
Odată conectat la un televizor și pornit, ne conectăm la WiFi.
Unele TV Box-uri au un ecran special de configurare pentru WiFi, în timp ce la altele găsim această opțiune în secțiunea Setări.
În mod alternativ vă recomandăm să folosiţi o conexiune prin cablu Ethernet pentru internet.
Exact ca şi la un telefon conectăm un cont Google la dispozitiv pentru a avea acces la Google Play - de unde vom instala aplicaţiile dorite.


Cum să instalăm aplicații pe un TV Box Android?
Principala modalitate de instalare a aplicațiilor pe un TV Box Android este utilizarea Google Play Store.
Un cont Google va fi necesar pentru a vă conecta și a descărca aplicații.
În mod alternativ, aplicațiile pot fi instalate şi din alte locații, cum ar fi site-urile web.
De exemplu, Kodi este o aplicație populară pentru Android, care poate fi descărcată și instalată atât de pe Google Play Store, cât şi direct de pe site-ul Kodi.


Ce poate face un Android TV Box?
Aceste dispozitive, cum spuneam, sunt utilizate în principal pentru a reda conținut video, permițându-ne să vizionăm la cerere emisiunile TV și filmele preferate.
Numai că pe lângă această utilizare principală, aceste pot face, de asemenea, aproape orice poate face un computer standard.
Se pot instala o varietate foarte mare de aplicații cu care putem face orice, de la crearea unui document până la verificarea vremii și a email-urilor.

Din acest motiv noi credem ca un smart TV standard ofera mult mai puţine opţiuni în comparaţie cu un TV BOX conectat la un televizor.


Câteva idei de utilizare a unui TV Box
Conectăm la TV BOX o tastatură, un mouse wireless şi o pereche de căşti blootooth şi jucăm pe televizor jocurile noastre preferate.
Conectăm la TV BOX o camera web și asezăm camera pe marginea de sus a televizorului şi comunicăm prin WhatsApp, Teams, Skype cu prietenii nostrii exact ca în filmele SF.
Conectăm la TV BOX un disc SSD extern și redăm conţinut video și audio din biblioteca noastră multimedia.
Conectăm TV BOX-ul la un Videoproiector şi la o boxa audio bluetooth şi ne bucurăm de un Sistem Home Cinema performant.


Avem nevoie de internet pentru a utiliza un TV Box?
Dacă intenționăm să vizualizăm videoclipuri din surse online, bineînţeles va fi necesară o conexiune la internet.
Dacă avem o bibliotecă video mare stocată pe un hard disk extern sau o unitate flash, internetul nu este necesar pentru a reda aceste fișiere locale.
Întrucât un TV Box Android este doar un computer mic, ca orice computer nu are nevoie de internet pentru a funcționa.
Internetul poate îmbunătăți considerabil funcțiile aparatului și cu siguranţă că le vom folosi conectate la internet.
Share

Ce este un TAG RFID?

Tehnologia RFID (identificare obiecte cu frecvență radio) folosește două tipuri de dispozitive pentru a-și realiza scopul
Cititoare RFID și în general majoritatea cititoarelor au și funcția de scriere.
TAG-uri RFID - acestea sunt obiecte care au incorporate în ele un cip RFID și o mică antenă.

Tags din limba engleză se traduce etichete.


Care este scopul tehnologiei RFID?
Cititoarele RFID utilizează frecvențe radio (câmpuri electromagnetice) pentru a identifica și urmări automat cip-urile RFID incorporate în diverse obiecte, etichete, etc.
Cititorul este un transceiver care emite un semnal electromagnetic și în același timp recepționează semmnalul de răspuns de la Tag-urile RFID din apropiere.
Comunicarea cu cip-ul TAG-urilor RFID poate fi atât pentru citire, cât și pentru scrierea de informații în memoria TAG-urilor.
Cip-urile din TAG-uri au o memorie și în acea memorie au stocat un ID unic, iar suplimentar pot stoca diverse alte informații.
Spre deosebire de un cod de bare, cip-urile nu trebuie să se afle în linia de vedere a cititorului, deci pot fi incorporate în obiectele de urmărit: card, brățară, breloc, etichete, haine, bijuterii, etc.


Exemple de utilizare a tehnologiei RFID?
Sisteme de control acces în clădiri - cu ajutorul unui card RFID putem activa un turnichet sau putem deschide yala unei uși.
Sisteme de prezență și pontaj a salariaților.
Yale inteligente pentru acces în apartamente - cu ajutorul unui card sau a unii breloc cu cip RFID putem deschide yala unei uși.
Autentificare în diverse aplicații informatice - cu ajutorul unui card sau breloc RFID putem să ne autentificăm la deschiderea unei aplicații, fără a mai fi nevoie să introducem de la tastatură utilizatorul și parola.
În Retail sunt utilizate etichete RFID pentru securizarea produselor și urmărirea acestora la ieșirea din magazine, mai exact cu ajutorul cip-urilor RFID incorporate în produse se pot identifica produsele care ies din magazin fără a fi scanate la punctul de vânzare.
În industrie o eticheta RFID atașata unui produs poate fi utilizată pentru a urmări progresul acestuia prin linia de fabricație.


Tipuri de TAG-uri în funcție de modul de alimentare
Există TAG-uri (etichete) pasive - colectează energia de la undele radio interogatoare (câmpul electromagnetic) ale cititorului RFID din apropiere.
Există TAG-uri (etichete) active - au o sursă de alimentare locală (cum ar fi o baterie) și pot funcționa la sute de metri de cititorul RFID.


Tipuri de TAG-uri în funcție de frecvența de lucru și distanța de la care pot fi citite
LF - low frequency - 125KHz - se citesc până la o distanță de 10 centimetri
HF - high frequency - 13.56 MHz - se citesc până la o distanța de 1.2 metri
UHF - ultra high frequency - 890 - 960 MHz - se citesc până la o distanță de 10 metriSperăm că acum vă este clar ce sunt și la ce folosesc TAG-urile RFID.
Share

Care este diferrenta dintre un card de memorie TF si un card de memorie Micro SD?

TF Card Memory: cardul TF sau denumit complet card TransFlash este un nume pe care compania SanDisk îl folosește în general pentru cardurile sale micro securizate și a fost considerat cel mai mic card de memorie din lume.

TransFlash a fost introdus în 2004. Acestea sunt, în esență, identice cu cardul SD. Nu există nicio diferență fizică sau tehnică între ele.Se poate crede ca că cardul TF și cardul microSD sunt diferite din cauza numelui lor. Cardul microSD este numele obișnuit, în timp ce cardul TF este cum a fost denumita cartela SD mai devreme de catre SanDisk.

In concluzie, in afara de denumirile diferite TransFlash și cardurile microSD nu au altă diferență.
Capacitatea de stocare a cardului TF și a cardului microSD este, de asemenea, aceeași. Ambii acceptă 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB, 6 GB, 8 GB, 16 GB și 32 GB, cu excepția TF poate suporta 64 GB, pe care cardul microSD nu îl are.

Sperăm că acum diferența dintre cardul de memorie Micro SD și cardul de memorie TF este clară și nu mai există confuzii.