RFID/NFC: Cititoare, Carduri, TAG-uri

RFID/NFC: Cititoare, Carduri, TAG-uri

Tag-urile RFID sunt obiecte din plastic sau hartie, care au diverse forme si care contin in interiorul lor un cip (chip) RFID si o antena.
Pe site-ul nostru veti putea gasi Tag-uri de forma: carduri PVC, brelocuri, baratri din silicon cu sau fara catarama, etichete autocolante, bratari din hartie, etc.

Articole
Share

Ce este un TAG RFID?

Tehnologia RFID (identificare obiecte cu frecvență radio) folosește două tipuri de dispozitive pentru a-și realiza scopul
Cititoare RFID și în general majoritatea cititoarelor au și funcția de scriere.
TAG-uri RFID - acestea sunt obiecte care au incorporate în ele un cip RFID și o mică antenă.

Tags din limba engleză se traduce etichete.


Care este scopul tehnologiei RFID?
Cititoarele RFID utilizează frecvențe radio (câmpuri electromagnetice) pentru a identifica și urmări automat cip-urile RFID incorporate în diverse obiecte, etichete, etc.
Cititorul este un transceiver care emite un semnal electromagnetic și în același timp recepționează semmnalul de răspuns de la Tag-urile RFID din apropiere.
Comunicarea cu cip-ul TAG-urilor RFID poate fi atât pentru citire, cât și pentru scrierea de informații în memoria TAG-urilor.
Cip-urile din TAG-uri au o memorie și în acea memorie au stocat un ID unic, iar suplimentar pot stoca diverse alte informații.
Spre deosebire de un cod de bare, cip-urile nu trebuie să se afle în linia de vedere a cititorului, deci pot fi incorporate în obiectele de urmărit: card, brățară, breloc, etichete, haine, bijuterii, etc.


Exemple de utilizare a tehnologiei RFID?
Sisteme de control acces în clădiri - cu ajutorul unui card RFID putem activa un turnichet sau putem deschide yala unei uși.
Sisteme de prezență și pontaj a salariaților.
Yale inteligente pentru acces în apartamente - cu ajutorul unui card sau a unii breloc cu cip RFID putem deschide yala unei uși.
Autentificare în diverse aplicații informatice - cu ajutorul unui card sau breloc RFID putem să ne autentificăm la deschiderea unei aplicații, fără a mai fi nevoie să introducem de la tastatură utilizatorul și parola.
În Retail sunt utilizate etichete RFID pentru securizarea produselor și urmărirea acestora la ieșirea din magazine, mai exact cu ajutorul cip-urilor RFID incorporate în produse se pot identifica produsele care ies din magazin fără a fi scanate la punctul de vânzare.
În industrie o eticheta RFID atașata unui produs poate fi utilizată pentru a urmări progresul acestuia prin linia de fabricație.


Tipuri de TAG-uri în funcție de modul de alimentare
Există TAG-uri (etichete) pasive - colectează energia de la undele radio interogatoare (câmpul electromagnetic) ale cititorului RFID din apropiere.
Există TAG-uri (etichete) active - au o sursă de alimentare locală (cum ar fi o baterie) și pot funcționa la sute de metri de cititorul RFID.


Tipuri de TAG-uri în funcție de frecvența de lucru și distanța de la care pot fi citite
LF - low frequency - 125KHz - se citesc până la o distanță de 10 centimetri
HF - high frequency - 13.56 MHz - se citesc până la o distanța de 1.2 metri
UHF - ultra high frequency - 890 - 960 MHz - se citesc până la o distanță de 10 metri



Sperăm că acum vă este clar ce sunt și la ce folosesc TAG-urile RFID.