Software Retail

Software Retail

Pe noua noastra platforma Nexus Easy Retail va oferim cinci produse exceptionale destinate vanzarilor directe Supermarket, Magazin, Restaurant, Fast-Food si Catering.
NexyShop este o platforma solida si completa destinata comertului online, este 100\% integrata cu Nexus ERP si multi alti furnizori de servicii complementare (curierat, plati online, etc).

Articole

Share

Cum sa-ti muti vanzarile intr-un magazin online?

Cu siguranta ne gandim cu totii acum (2020) la solutii care sa ne ajute sa trecem, cu cat mai putine pierderi, peste aceasta perioada hai sa-i spunem ciudata.
Trecem cu siguranta printr-o situatie de criza si de aceea trebuie sa fim pregatiti sa gandim si sa actionam diferit. Trebuie sa fim dispusi sa cautam si sa folosim instrumente care pana acum nici nu ne imaginam ca se potrivesc afacerii noastre.

Trebuie sa fim open minded (deschisi la minte), dar in acelasi timp toate actiunile noastre trebuie sa fie precaute si calculate. In aceasta perioada nu trebuie sa luam hotarari emotionale, nu trebuie actionam pentru ca am auzit stiri care ne sperie.
Multi abia asteapta sa facem greseli din care ei sa profite. In istoria recenta (ultimii 20 de ani) cu totii am auzit de cazuri in care stirile erau dictate de grupuri de interese pentru a profita ulterior intr-un fel sau altul de situatiile de panica create.

Revenind la subiectul nostru "Cum sa-ti muti afacerile intr-un magazin online?" haideţi sa abordam astfel situatia in care ne aflam "tot raul spre bine".
Avem un magazin fizic, un depozit sau o fabrica si pana acum vindeam totul direct din locatiile noastre sau cu agenti care se deplasau la clienti?
"Raul" este ca acum metodele vechi de vanzare nu prea mai functioneaza la fel de bine sau deloc, iar "Binele" este ca de mult visam sa ne deschidem un magazin online, dar nici o data pana acum nu am avut sansa de a ne realiza visul. Acum s-ar parea ca suntem nevoiti sa o facem daca vrem ca afacerea noastra sa supravietuiasca.

Cu siguranta ne-am gandit ca solutia pentru a ne debloca acum vanzarile este sa deschidem un magazin online, dar ne-am oprit din diverse motive: investitia este prea mare, nu prea intelegem exact cum functioneaza, infrastructura necesara este peste modul nostru de operare sau complexitatea unei astfel de tip de afacere ne depaseste (cloud, seo, reclame, securitate, livrari, etc).

O veste buna este ca un magazin online poate fi integrat in multe tipuri de activitati: comert retail, comert B2B, distributie, servicii, productie, catering, inchirieri, etc. si ofera instrumentele pentru a rezolva partial sau chiar total activitatea de vanzari.

Si ca sa trecem si la lucruri concrete, am sa va prezint in continuare instrumentele care vi le poate oferi Nexus Media pentru a va construi si conduce un magazin online, iar dvs. veti hotara daca toate acestea vi se potrivesc sau nu.
Am sa va prezint un scenariu in care va voi prezenta atat costurile pe care trebuie sa le platiti, cat si activitatile pe care trebuie sa le prestati. Nu am sa intru prea mult in detalii, deoarece stiu ca nimeni in ziua de azi nu mai are rabdare sa citeasca "romane", va voi da doar atat de multe amanunte cat doar sa va starnesca intersul.

1. Care sunt atuurile solutiei noastre?
Integrare nativa intre ERP (contabilitate) si magazinele online - nu trebuie sa mai exportati, importati facturi, comenzi, etc.
Partea de back-office a magazinelor se afla in ERP - in acest fel puteti gestiona centralizat produsele, imaginile, stocurile, listele de preturi si puteti conecta un numar nelimitat de magazine.
Puteti construi/modifica interfata magazinului singuri (fara interventia programatorilor) - puteti schimba: template-urile, paletele de culori, modul de afisare a meniurilor si puteti adauga si scoate componente din paginile site-ului.
Componentele sunt ca niste caramizi din care este contruit site-ul, de exemplu componente sunt: o banda de produse numita "Recomandari din noutati", o banda de produse numita "Istoricul tau de navigare" sau o colectie de 12 imagini preluate automat de pe contul de instagram al magazinului, s.a.m.d.
Puteti programa ce componente se fie afisate la o anumita data, de ex. pentru perioada sarbatorilor.
Exista o versiune demo a site-ului in care va puteti "juca" sa vedeti cum arata diverse componente inainte de a fi postate pe versiunea oficiala (live) a magazinului.
Cu Nexus Livrari si integrarea inteligenta a solutiilor Nexus am redus procesarea comenzilor la 1 - 3 minute si astfel o singura persoana poate livra zilnic catre curieri sute de comenzi. In mod normal procesarea unei comenzi poate dura intre 15 si 30 de minute si poate implica mai multe persoane.
Cu Nexus Foto Produse putem incarca automat imagini pentru produsele din site - imaginile vor fi automat taiate si optimizate de aplicatie. Poate multi dintre noi nu stiu, dar volumul cel mai mare de munca la un magazin online este realizarea de imagini, iar externalizarea acestei activitati catre un studiou foto specializat poate aduce costuri destul de mari.
Suplimentar va recomandam sa utilizati unul din mini-studiourile foto specializate in fotografia de produs aflate in magazinul nostru online (nexy.ro) - produsele Orangemonkey.
Cu ajutorul unui mini-studiou foto si a unei turnante bluetooth de la Orangemonkey puteti realiza fotografii 360 grade - fotografiile 360 Orangemonkey (+Spinzam.com) sunt deja integrate in NexyShop.
Cu ajutorul solutiilor noastre software va puteti informatiza intreaga afacere, nu numai magazinul online. In acest fel veti avea: control centralizat, o sigura baza de date, integrare nativa a intregului sistem informatic, etc.

2. Ce pachet de licente va trebui sa achizionam?
Nexus ERP Lite - 450 euro - pentru a gestiona intrari, iesiri, comenzi, stocuri, inventar, contabilitate, plati, incasari, etc.
Nexus eCommerce + NexyShop - 350 euro - un magazin online modern, configurabil si personalizabil.
Nexus API - Gratuit - realizeaza integrarea si functionarea sincronizata a magazinului cu Nexus ERP pentru schimbul de date: comenzi, produse, stocuri, preturi, imagini produse, etc.
Nexus eCommerce + Integrare Emag.ro - 200 euro - daca dorim sa publicam produsele si pe Emag.ro, Nexus Robot se interconecteaza cu Emag API si realizeaza schimbul de date: comenzi, produse, stocuri, preturi, imagini produse, etc.
Nexus Foto Produse - 40 euro - este o aplicatie pentru Android care ne ajuta sa publicam simplu si rapid imaginile pentru produse in cadrul magazinului online.
Nexus Livrari - 40 euro - este o aplicatie pentru Android care ne ajuta sa automatizam livrarile: comanda primita => confirmare comanda => pickup produse din magazie => un click pentru generare si tiparire: Factura, Certificat de garantie, Ghid prezentare produse si AWB curier.
Nexus Print - Gratuit - un utilitar pentru automatizarea tiparirii de documente, facturi, bonuri fiscale, etc.
Nexus Robot - Gratuit - un serviciu inteligent pentru automatizarea activitatilor, cum ar fi: transmiterea automata de facturi la clienti, preluarea din email si importul automat a ofertelor de la furnizori, notificari/avertizari automate si multe altele.

3. Ce anume va trebui sa mai achizitionam?
Suplimentar va trebui sa mai achizitionam un hosting cu cPanel de la un furnizor local cu urmatoarele specificatii minime:
Stocare: 4 GB pe SSD
Procesor: 6 GHz CPU alocat
Memorie: 3 GB Memorie
Procese: 30 Procese simultane
Baze de date mySQL: 5
Conturi de email: 5
Altele: certificat SSL, IP unic, backup zilnic
Costul unui hosting cu aceste specificatii poate ajunge aprox. 80 euro pe an.
Specialistii Nexus Media ne pot consilia in alegerea variantei celei mai bune de hosting - in functie de numarul de produse care va fi publicat in magazin, numarul de imagini, etc.
De asemenea, mai avem nevoie de un PC, o imprimanta laser conectata la retea, un telefon mobil cu Android 6 sau o versiune mai noua si un mini-scanner bluetooth SPP.

4. Ce avem de facut pentru a gestiona magazinul?
Incarcam produsele in Nexus ERP cu: descrieri, imagini, atribute, etc.
Configuram optiunile magazinului: tipul de meniu, modul de functionare, listele de preturi, clasele de produse, curieri, metodele de incasare, etc.
Selectam produsele care urmeaza sa fie publicate in magazin.
Procesam si livram comenzile primite.
Periodic publicam articole de tip Blog in magazin (cum este acesta).
Aprobam review-uri si intrebari de la clienti si bineinteles raspundem la intrebarile puse de acestia.


Succes!