Software

Software

Magazinul nostru vă oferă soluţii software destinate mediului de afaceri, cum ar fi: soluţii pentru servere, soluţii pentru backup, ERP, Retail, Salarizare, etc.
În principal vă oferim propriile noastre produse software, sub brandul Nexus Media Software (R), şi alte produse complementare de la unii dintre cei mai importanţi furnizori la nivel global.

Puteţi comanda şi plăti online produsele noastre sau puteţi solicita să fiţi contactat de un reprezentant al Nexus Media pentru a beneficia de o prezentare gratuită, un studiu de business şi/sau de o ofertă personalizată .
Mai multe informaţii despre produsele software ale Nexus Media găsiţi pe site-ul de prezentare nexuserp.ro.

Software
Articole
Share

Ce este un software ERP?

Un software ERP (Enterprise Resource Planning) este un pachet de module şi aplicaţii software perfect integrate şi care folosesc una sau mai multe baze de date comune. Cu ajutorul acestor soluţii software putem gestiona activitatea zilnică a compartimentelor unei companii: contabilitate, achiziţii, vânzări, livrări, producţie, stocuri, parc auto, salarizare, resurse umane, analiză, bugete, planificări, etc.

În general, integrarea activităţilor într-un singur sistem software conduce la o mai bună organizare a companiei prin:

o bază de date unică, cu informaţii corecte şi cu un flux de lucru care elimină operarea de mai multe ori a aceloraşi informaţii şi documente;
planificarea activităţilor companiei în comun cu repartizarea-planificarea pe activităţi a resurselor firmei: salariaţi, utilaje, materii prime, mărfuri, etc;
printr-o informare şi comunicare mai bună între compartimente prin rapoarte în timp real, notificări, fluxuri de aprobare, etc.;
o mai bună monitorizare şi securitate a accesului la informaţii şi inclusiv eliminarea importului şi exportului de date între aplicaţii.
Cum funcţioneză un sistem ERP?

Enterprise Resource Planning (planificarea resurselor întreprinderii) constă atât într-un sistem de tehnologii software, cât şi hardware folosite împreună pentru a gestiona și integra toate procesele de bază ale unei companii.

Deci un ERP oferă soluții care integrează procesele din întreaga afacere într-un sistem unic. Astfel de aplicații permit utilizatorilor să interacționeze într-o singură interfață, să partajeze informații și să permită colaborarea interfuncțională şi interdepartamentală.

Ofertele ERP au evoluat de-a lungul anilor de la modele software tradiționale care folosesc servere client fizice la software bazat pe Cloud care oferă acces la distanță - bazat pe internet.

Ne putem gândi la un sistem ERP ca fiind liantul care aduce împreună diferitele aplicaţii informatice pe care le utilizează o companie. Fără o aplicație ERP, fiecare departament și-ar avea sistemul optimizat doar pentru sarcinile sale specifice. Cu software-ul ERP, fiecare departament are în continuare sistemul său, dar toate sistemele pot fi accesate printr-o singură aplicație, cu o singură interfață şi cel mai important lucru cu o baza de date unică.Care sunt beneficiile utilizării unui soft ERP?

Un ERP promovează fluxul liber de comunicare în cadrul unei organizații și are ca rezultat sinergii sporite între diferitele domenii de activitate, eficiență sporită pe măsură ce procesele sunt eficientizate și informațiile sunt ușor accesibile celor care au nevoie de ele. Aplicațiile ERP permit, de asemenea, diferitelor departamente să comunice și să partajeze informații mai ușor cu restul companiei. Adoptarea unui ERP poate fi un efort costisitor, dar rentabilitatea investiției poate fi obținută rapid. Cu siguranță, beneficiile realizate (de exemplu, creșterea productivității și reducerea costurilor administrative) pot depăși cu mult costurile pentru introducerea unui ERP.

Departamentele sunt mai capabile să colaboreze și să împărtășească cunoștințele; o forță de muncă nou sinergizată poate îmbunătăți productivitatea și satisfacția angajaților, deoarece angajații sunt mai capabili să vadă modul în care fiecare grup funcțional contribuie la misiunea și viziunea companiei. De asemenea, sarcinile ușoare, manuale sunt eliminate, permițând angajaților să-și aloce timpul unei activități mai semnificative.

Aplicațiile ERP pot ajuta o firmă să devină mai conștientă de sine, conectând împreună informații despre aprovizionare, producție, finanțe, distribuție și resurse umane. Procesul integrează adesea într-un singur sistem: conturile de plăti, sistemele de control al stocurilor, sistemele de monitorizare a comenzilor, bazele de date ale clienților și vânzările B2B sau Retail atât prin magazine şi depozite, cât şi on-line. Integrarea activităţilor și automatizarea proceselor de afaceri elimină redundanțele, îmbunătățește acuratețea și creşte productivitatea.

ERP-urile permit companiilor să acceseze rapid informațiile necesare clienților, vânzătorilor și partenerilor de afaceri, contribuind la îmbunătățirea satisfacției clienților și angajaților, la rate de răspuns mai rapide și la rate de acuratețe crescute.

Unele companii beneficiază de raportarea îmbunătățită a datelor în timp real dintr-un singur sistem sursă. Rapoartele precise și complete ajută companiile să planifice, să bugeteze, să prognozeze și să comunice părților interesate starea operațiunilor în mod corect, cum ar fi acționarii.

Cu toate acestea, trecerea la un sistem ERP va fi contraproductivă în cazul în care cultura companiei nu se adaptează cu schimbarea și compania nu îşi revizuiește modul în care structura organizației sale o poate susține.


Ce ar trebui să includă o aplicaţie ERP?

Componentele unei aplicaţii ERP depind de nevoile organizației. Companiile folosesc aplicaţii ERP din diverse motive, cum ar fi: instrumente mai complete, creşterea afacerii, reducerea costurilor și/sau îmbunătățirea operațiunilor. Cu toate acestea, există caracteristici cheie pe care fiecare ERP ar trebui să le includă.

Un sistem ERP ar trebui să fie automatizat – pentru a reduce erorile – și flexibil, permițând modificări pe măsură ce compania se schimbă sau crește. Să ofere securitatea informaţiilor, log de operare şi un sistem de drepturi de acces ale utilizatorilor cât mai granulat. Să dispună de sisteme configurabile pentru: notificări automate, fluxuri de activităţi, fluxuri de aprobări, planificarea resurselor (salariaţi, utiliaje, vehicule, mărfuri) pe activităţi şi comenzi.

Tot mai multe persoane sunt mobile şi prin urmare platforma ERP ar trebui să permită utilizatorilor să o acceseze de la distanţă şi cu aplicaţii specifice dispozitivelor mobile, de exemplu: SFA, CRM şi Facturare pentru echipele de vânzări mobile; Inventar, Magazie, Livrări şi NIR pentru gestionarii depozitelor; Raportare, Bord şi Analiză pentru echipa de management; Pontaj, HR Self-Service şi Condică pentru salariaţi.

De asemena, un sistem ERP ar trebui să ofere mijloace prin care situaţia economică şi productivitatea să poată fi analizată și măsurată.


Concluzia necesităţii unui software ERP

Software-ul ERP (Enterprise Resource Planning) gestionează, integrează și automatizează procesele de afaceri printr-un singur sistem informatic. Cu o înţelegere mai bună a situaţiei de fapt, companiile sunt mai capabile să planifice, să aloce resurse și să se organizeze. Fără un software ERP, companiile tind să-şi desfăşoare activitatea într-o abordare separată - fiecare departament utilizând propriul său sistem deconectat.

Share

Întrebări frecvente despre Microsoft 365 Business

Câți utilizatori acceptă Microsoft 365 Business Basic?
Microsoft 365 Business Basic acceptă maximum 300 de utilizatori.
Dacă aveți mai mult de 300 de utilizatori sau credeți că veți avea în curând, consultați celelalte opțiuni de planuri.


Câți utilizatori acceptă Microsoft 365 Business Standard?
Microsoft 365 Business Standard acceptă maximum 300 de utilizatori.
Dacă aveți mai mult de 300 de utilizatori sau credeți că veți avea în curând, consultați celelalte opțiuni de planuri.


Pentru cine a fost creat Microsoft 365 Business Premium?
Microsoft 365 Business Premium a fost creat pentru firme mici și mijlocii, cu mai puțin de 300 de utilizatori.
Acesta le furnizează cele mai bune capacități de productivitate din Microsoft 365 Business Standard, plus caracteristici complexe de securitate, pentru a proteja datele de firmă și activele pe toate dispozitivele.


Care este diferența dintre Microsoft 365 Business Standard, Microsoft 365 Business Premium și planurile Microsoft 365 Enterprise?
Microsoft are o varietate de oferte de productivitate și management al securității pe care clienții mici și mijlocii le pot lua în considerare, fiecare aducând caracteristici și funcționalități din ce în ce mai puternice.
Microsoft 365 Business Standard combină cele mai bune aplicații Office și servicii cloud puternice, cum ar fi e-mail de clasă business, spațiu de stocare a fișierelor în cloud și Microsoft Teams.
Microsoft 365 Business Premium include aceleași aplicații și servicii, precum și capacități avansate de protecție împotriva amenințărilor cibernetice și de gestionare a dispozitivelor.
Numeroase firme cu mai puțin de 300 de angajați pot fi cel mai bine deservite de Microsoft 365 Business Premium.
Microsoft 365 pentru întreprinderi Enterprise este un set de planuri de licențiere care oferă niveluri sporite de conformitate și gestionare a securității, peste Microsoft 365 pentru firme. Ele sunt proiectate pentru clienții Enterprise și pentru acei clienți care au peste 300 de utilizatori.
În plus, planurile Microsoft 365 Enterprise oferă o funcționalitate suplimentară de analiză și Business Intelligence.

Ce modalități de plată pot utiliza?
Puteți plăti cu toate cardurile de credit principale, iar contravaloarea abonamentului dvs. va apărea pe extrasul cardului de credit.
Aveți opțiunea de a primi o factură și, în funcție de serviciile alese, veți fi taxat lunar sau anual.
Primiți un mesaj de e-mail atunci când factura este gata de vizualizat, iar dacă ați introdus un număr de comandă de achiziționare atunci când cumpărați abonamentul, numărul respectiv este inclus în factură.

Ce opțiuni de plată sunt disponibile? Pot plăti lunar sau anual?
Puteți alege un angajament de plată lunară sau un angajament de plată anuală pentru Microsoft 365.
Angajament de plată lunară: Plătiți lunar și puteți anula oricând.
Angajament de plată anuală: Vă înscrieți pentru un abonament de un an și alegeți să plătiți lunar sau să plătiți pentru tot anul în momentul înscrierii. Există o reducere pentru utilizarea acestei opțiuni de plată.

Pot anula oricând abonamentul?
Vă puteți anula abonamentul în orice moment.

Ce se întâmplă cu datele mele dacă îmi anulez abonamentul?
Datele dvs. sunt în siguranță.
Dacă hotărâți să anulați abonamentul Microsoft 365, puteți să descărcați datele, de exemplu, e-mailurile și documentele de pe site-urile de echipă, și să le salvați în altă locație.
Ar trebui să salvați datele înainte să anulați.
După ce anulați abonamentul, datele asociate cu contul Microsoft 365 vor fi disponibile administratorilor dvs. într-un cont cu funcționalitate limitată timp de 90 de zile.

Pot trece la alte planuri Microsoft 365?
Da, vă puteți trece contul la alt plan.
În majoritatea cazurilor, puteți utiliza expertul de comutare între planuri din Centrul de administrare pentru a face upgrade planului.
Dacă abonamentul dvs. are mai mult de 300 de utilizatori sau dacă ați folosit o cartelă preplătită pentru a achiziționa planul, expertul de comutare între planuri nu este disponibil.
Puteți face upgrade manual planurilor care nu sunt eligibile pentru expertul de comutare între planuri.
NOTĂ: Când schimbați contul, numele de domeniu este transferat la noul cont, fie că v-ați adus propriul nume de domeniu la contul Microsoft 365, fie că ați configurat un nume de domeniu cu Microsoft 365.

Ce este Microsoft 365?
Microsoft 365 este mediul cloud de productivitate proiectat pentru a ne ajuta să realizăm ceea ce contează, la locul de muncă și în viața de zi cu zi, cu cele mai bune aplicații Office, servicii inteligente în cloud și securitate avansată.

Ce s-a întâmplat cu planurile Office 365 pentru firme?
Planurile Office 365 pentru firme sunt acum planurile Microsoft 365 pentru firme. Un nume nou, aceeași valoare mare, același preț.
Office 365 Business Essentials se numește acum Microsoft 365 Business Basic
Office 365 Business Premium se numește acum Microsoft 365 Business Standard
Microsoft 365 Business se numește acum Microsoft 365 Business Premium
Office 365 Business se numește acum Aplicații Microsoft 365 pentru afaceri

De ce ați schimbat numele din Office 365 în Microsoft 365?
Am schimbat numele pentru a reflecta mai mult gama de caracteristici și beneficii din abonament.
Microsoft 365 include toate elementele pe care le cunoașteți în Office 365, inclusiv cele mai bune aplicații Office, serviciile inteligente în cloud și securitatea avansată.

Având în vedere că s-au modificat numele planurilor pentru firme, s-a modificat și prețul sau produsul?
Nu, nu există modificări de preț sau de produs pentru planurile pentru firme mici și mijlocii.
Sunt disponibile aceleași planuri, doar numele sunt actualizate.

Ce ar trebui să știe clienții înainte de a rula Microsoft 365 Business Premium în organizația lor?
Clienții care doresc să ruleze Microsoft 365 Business Premium în organizația lor trebuie să ruleze Windows 10 Pro* pe desktopuri pentru ca serviciul să le gestioneze PC-urile.
Drepturile de upgrade Windows 10 Pro sunt incluse în Microsoft 365 Business Premium dacă dispozitivele rulează în prezent Windows 7 Pro sau 8.1 Pro.

Pot combina Microsoft 365 Business Premium cu alte oferte de abonament Microsoft?
Da, clienții pot combina abonamentele Microsoft 365 Business Premium cu planuri și programe de completare de la Azure, Dynamics 365 și Microsoft 365.

Este necesar ca toți cei din firma mea să aibă un abonament Microsoft 365 Business Premium?
Nu, nu toată lumea are nevoie de un abonament Microsoft 365 Business Premium, deși beneficiile de securitate și gestionare sunt disponibile doar utilizatorilor cu dispozitive gestionate cu un abonament Microsoft 365 Business Premium.
Standardizarea unui mediu IT contribuie la reducerea costurilor de întreținere și de securitate în timp și reprezintă o stare pe care firmele ar trebui să o urmărească.
Cu toate acestea, unii clienți mici și mijlocii își actualizează software-ul în principal când fac upgrade componentelor hardware, pe termen lung.
Aceste firme pot să implementeze Microsoft 365 Business Premium pentru o parte din organizație, dar pentru cea mai bună protecție a datelor comerciale confidențiale și experiențe de colaborare consecvente, se recomandă implementarea pentru toți utilizatorii.

Cum pot afla dacă hardware-ul și software-ul pe care le utilizez astăzi sunt compatibile cu Microsoft 365 Business Premium?
Dacă hardware-ul pe care îl folosiți astăzi rulează Windows 7 Pro sau o versiune mai recentă, probabil că îndeplinește cerințele minime pentru Microsoft 365 Business Premium.
Vedeți cerințele de sistem pentru Windows 10 Pro pentru detalii suplimentare.
Compatibilitatea aplicațiilor desktop existente (Win32) este puternică în Windows 10, iar majoritatea aplicațiilor existente funcționează fără modificări.
Clienții și consultanții IT de încredere ar trebui să citească procesul recomandat de testare a aplicațiilor pentrucompatibilitatea cu Windows 10 și să revizuiascăcerințele de sistem pentru Office pentru a asigura o tranziție armonioasă la Microsoft 365 Business Premium.