Microsoft

Microsoft

Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT) este o companie americană, cea mai mare producătoare de software din lume, cu peste 90.000 de angajați în mai mult de 100 de țări. Microsoft este considerată a fi una dintre cele 5 cele mai mari companii de tehnologia informației din USA (Big Five), pe lângă Amazon, Google, Apple și Facebook

Este o companie care dezvoltă, produce, licențiază și face întreținerea la o gamă largă de servicii în principal legate de calculatoare. A fost fondată la 4 aprilie 1975 de către Bill Gates și Paul Allen. Directorul general este în momentul de față afaceristul indiano-american Satya Nadella. În decursul anilor Microsoft a devenit din ce în ce mai mare: la mijlocul anilor 1980 domina piața cu sistemul de operare MS-DOS, care a fost apoi urmat de Windows.

Microsoft domină piața cu sistemul de operare Windows pentru PC si servere şi pachetul de software birotic Microsoft Office, Microsoft 365, etc. Compania a activat în ultimii ani și în industriile de jocuri video şi Cloud.

Mai multe informaţii despre venituri şi planuri de dezvoltare puteţi afla chiar din rapoartele de activitate ale Microsoft: www.microsoft.com/en-us/Investor/annual-reports.

Articole
Share

Ce este nou în Visual Studio 2022?

Ce este nou în Visual Studio 2022?

Cu Visual Studio 2022, vom obține întotdeauna cele mai bune instrumente și servicii disponibile pentru orice dezvoltator, orice aplicație și orice platformă.
Fie că utilizăm Visual Studio pentru prima dată, fie că îl utilizăm de ani de zile, sunt multe imbunătăţiri în cea mai nouă versiune.

Imbunătăţiri ale performanţei
Visual Studio 2022 este mai rapid, mai accesibil, mai ușor și este conceput atât pentru cei care învaţă, cât și pentru cei care construiesc soluții la scară industrială.

Visual Studio 2022 este pe 64 de biți
Visual Studio 2022 pentru Windows este acum o aplicație pe 64 de biți. Aceasta înseamnă că putem deschide, edita, rula și depana chiar și cele mai mari și mai complexe soluții fără a rămâne fără memorie.

Căutarea în fișiere este mai rapidă
În Visual Studio 2022, ne-am concentrat pe îmbunătățirea performanței mai multor caracteristici cheie. De exemplu, Find in Files este acum de 3 ori mai rapidă atunci când căutați soluții mari, cum ar fi Orchard Core.

Instrumentul Git este mai rapid
A fost integrată o caracteristică Git relativ nouă numită commit graph, care ajută la îmbunătățirea atât a performanței operațiunilor dvs. Git, cât și a performanței Visual Studio în sine.

Aplicații moderne
Visual Studio 2022 face rapidă și ușoară construirea de aplicații moderne, bazate pe cloud, cu Azure. De asemenea, noua versiune are suport complet pentru .NET și cadrul său unificat pentru aplicații web, client și mobile atât pentru dezvoltatorii Windows, cât și pentru Mac.

Instrumente de dezvoltare mai bune pentru C++ și .NET și Hot Reload
Visual Studio 2022 include instrumente mai bune de dezvoltare a aplicațiilor pe mai multe platforme și cea mai recentă versiune a instrumentelor de compilare C++, pentru a include suport C++20.
De asemenea, a fost actualizat Hot Reload, astfel încât să putem edita proiecte C++ sau .NET în timp ce aplicația noastră rulează.



Actualizări pentru editorii Blazor și Razor + Hot Reload pentru ASP.NET
Visual Studio 2022 include o actualizare importantă pentru editorii Blazor și Razor și noi capabilități pentru reîncărcarea la cald în ASP.NET Core — inclusiv reîncărcarea la cald atunci când salvăm un fișier sau când aplicăm modificări la fișierele CSS live!

Inovația la îndemână
De la instrumente de colaborare în timp real și asincrone până la informații îmbunătățite și instrumente de productivitate care se integrează perfect cu fluxul de lucru zilnic, Visual Studio 2022 are asta și multe altele.

Suport Git multi-repo și suport pentru line-staging
Dacă lucrăm cu proiecte găzduite în diferite depozite Git, este posibil să fi folosit instrumente externe sau mai multe instanțe ale Visual Studio pentru a ne conecta la acestea.
Acum, putem lucra cu o singură soluție care are proiecte în mai multe depozite și putem contribui la toate dintr-o singură instanță a Visual Studio.

A fost adăugat suport pentru punerea în scenă în linie, cunoscut și sub numele de punere în scenă interactivă. Acum, putem organiza bucăți de modificări în fișierele noastre direct din editorul de cod sau putem împărți modificările în diferite comiteri.

Îmbunătățiri IntelliCode
Finalizarea întregii linii: în Visual Studio 2022, caracteristica IntelliCode poate acum completa automat codul până la o linie întreagă la un moment dat.
Recomandări de acțiuni rapide: IntelliCode poate identifica acum când efectuăm o sarcină obișnuită și poate recomanda acțiunea rapidă potrivită, completând-o chiar pe măsură ce introducem text.

Proiectare pentru toată lumea
A fost reîmprospătată interfața cu utilizatorul pentru a ne menține mai bine în flux. Unele dintre modificări includ atingeri cosmetice care modernizează interfața de utilizare sau reduc aglomerația.

Look & feel
De la noua iconografie la ajustări subtile ale raportului de contrast al culorilor și un nou font Cascadia Code, se lucrează pentru a face Visual Studio mai accesibil pentru toată lumea.

Sursa: https://learn.microsoft.com/en-us/visualstudio/ide/whats-new-visual-studio-2022?view=vs-2022
Share

7 beneficii ale utilizării RPA

7 beneficii ale utilizării RPA
Este ușor să cazi în capcana de a te gândi la automatizare în cei mai simpli termeni, cum ar fi a face lucrurile mai rapide, mai ușoare și mai fiabile.
Pentru a putea vorbi în mod inteligent despre modul în care aceste sisteme oferă valoare reală, trebuie să cercetați mai adânc în lucruri.

Atunci când directorul tehnic sau managerul dvs. vă întreabă: „De ce avem nevoie de RPA?”, fiți gata cu răspunsul perfect.
În primul rând, să examinăm șapte beneficii notabile pe care le oferă instrumentele inteligente de astăzi:



Îmbunătățiți productivitatea la nivel general
Există un principiu simplu în spatele beneficiilor automatizării RPA.
Este vorba de a lăsa oamenii să facă ceea ce sunt buni și de a lăsa roboții să facă sarcinile care le stau în cale.

Angajații care trebuie să petreacă timp pe sarcini obositoare, cum ar fi copierea și lipirea de informații între sistemele de afaceri, vor petrece mult mai puțin timp pe sarcini care necesită abilități.
RPA schimbă acest principiu. Atunci când sunt configurați corespunzător pentru fluxurile de lucru, roboții software pot îmbunătăți productivitatea echipei cu 35% până la 50%.



Crește eficiența și economisește
Îmbunătățirea productivității nu este importantă doar pentru a-i împiedica pe angajați să petreacă prea mult timp pe sarcini repetitive.
Costul scăzut este obținut prin combinarea puterii umane și a instrumentelor RPA.

Luați în considerare utilizarea roboților într-un departament cum ar fi conturile de plătit sau de încasat în care personalul trebuie să transpună frecvent date de pe diferite portaluri în sistemele dvs. de afaceri.
RPA reduce timpul de executie si reduce erorile costisitoare, rezultand costuri mai mici si performante mai mari per angajat. Economiile tipice din aceste eficiențe variază de la 25% la 50%.



Atinge obiective precise cu consecvență de încredere
Ce se întâmplă dacă eroarea umană ar fi eliminată din unele dintre cele mai critice fluxuri de lucru din organizația dumneavoastră?
Erorile din conturile de plăți care duc la costuri reale și neplanificate pentru afacerea dvs. sunt frecvente.

Compania dvs. poate înregistra plăți duplicate din cauza facturilor pe care echipa dvs. le-a dublat accidental prin conversia numerelor în numere de chitanță.
Cu automatizarea, puteți obține o acuratețe a datelor de 100% fără erori.



Îmbunătățiți securitatea datelor dvs. de afaceri
O preocupare cheie în rândul directorilor cu privire la potențiala implementare a instrumentelor RPA se referă la impactul acestora asupra riscului operațional.
În regiunile cu reglementări stricte pentru protejarea datelor cu caracter personal, utilizarea RPA reprezintă o oportunitate profitabilă de a reduce numărul de atingeri umane necesare organizațiilor pentru a procesa datele personale.

Facilitând această ieșire și reducând expunerea la datele sensibile, puteți obține conformitatea și implementa practicile de guvernare mai ușor.




Utilizați opțiunile de scalare
RPA este benefic în special pentru fluxurile de lucru cu volum neregulat.
De exemplu, o companie poate primi mai multe comenzi în anumite perioade ale anului.

Fără automatizare, companiile ar putea avea nevoie să angajeze angajați temporari sau să mute angajați din alte funcții pentru a gestiona informații.
Roboții se pot scala în sus și în jos din mers pentru a face față oricărei sarcini de lucru.



Creați date pentru analize importante
Cel puțin, până nu începem să colectăm date detaliate despre eficiența procesului datorită noilor noștri roboți, nu știm ce nu știm.

RPA este adesea folosit pentru a ajuta la identificarea lacunelor procesului și a zonelor în care încă lipsește îmbunătățirea.
Aceste lacune indică resurse umane și software inadecvate, indicând adesea necesitatea unei automatizări avansate și inteligente dincolo de software-ul RPA de bază.



Creați o experiență mai bună de servicii pentru clienți
RPA câștigă teren în serviciul clienți, în special la intersecția unor tehnologii precum procesarea limbajului natural bazată pe inteligență artificială.
Cu toate acestea, principalul beneficiu în acest spațiu astăzi este implicarea redusă a angajaților în sarcini repetitive.

Serviciul pentru clienți este un proces extrem de întreținut și dedicat, care necesită mult timp și atenție angajaților.
Cu mai puțin timp alocat sarcinilor administrative cheie, angajații se pot concentra asupra clienților lor.
Accelerați timpii de rezolvare, reduceți disputele și îmbunătățiți satisfacția generală a clienților cu afacerea dvs.


Sursa:https://www.kofax.com/learn/blog/benefits-of-rpa
Share

Despre Microsoft Windows

Microsoft Windows este numele unei serii de sisteme de operare create de compania Microsoft. Microsoft a introdus Windows pe piață pentru prima dată în noiembrie 1985, ca un supliment la MS-DOS, deoarece interfețele grafice erau din ce în ce mai apreciate.

Microsoft a creat mai multe serii de Windows de-a lungul anilor:
Windows XP
Windows Vista
Windows 7
Windows 8
Windwos 8.1
Windows 10
Windows 11

Versiunea cea mai nouă de Windows existentă pe piață este Windows 11, pusă în vânzare în Octombrie 2021, și cea mai recentă versiune de Server este Windows Server 2022, urmașul lui Windows Server 2019.


Windows 10
Windows 10 este o versiune majoră a sistemului de operare Microsoft Windows NT care a fost lansat în producție pe 29 iulie 2015, și este succesorul direct al Windows 8.1
Windows 10 a fost disponibil pentru descărcare de pe MSDN și TechNet, cu un upgrade gratuit pentru utilizatorii Windows 8 și Windows 8.1 cu amănuntul din Windows Store și pentru utilizatorii Windows 7 din Windows Update.

Software support
Windows 10 va continua să primească versiuni noi disponibile pentru utilizatori fără costuri suplimentare, pe lângă versiunile de testare suplimentare ale Windows 10 disponibile pentru Windows Insiders.
Dispozitivele din mediile corporative pot primi aceste actualizări mai târziu sau pot avea o perioadă de asistență mai lungă care include doar actualizări critice, cum ar fi: Patch-uri de securitate primite în perioada de asistență extinsă de 10 ani.



Recenzia criticilor
Windows 10 a primit recenzii în general pozitive când a fost lansat pentru prima dată.
Criticii au lăudat decizia Microsoft de a oferi o interfață de utilizare orientată spre desktop, în conformitate cu versiunile anterioare de Windows, spre deosebire de abordarea orientată spre tabletă a Windows 8, cu toate acestea, revenirea la interfața tactilă a predecesorului său a fost criticată.
Criticii au mai lăudat îmbunătățirile software-ului pachetului Windows 10 față de Windows 8.1, integrarea caracteristicilor și capabilităților asistentului personal Xbox Live și Cortana și înlocuirea Internet Explorer cu Microsoft Edge.



Noul Windows 11
Windows 11 este cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare Microsoft Windows NT, lansată în octombrie 2021. Acesta este un upgrade gratuit la predecesorul său Windows 10 (2015) și este disponibil pentru toate dispozitivele Windows 10 care îndeplinesc noile cerințe de sistem Windows 11.
Acesta include un meniu Start reproiectat, capacitatea de a înlocui „dala live” din bara de activități cu un panou „widget” separat, capacitatea de a minimiza și de a restaura din bara de activități ca grup, HDR automat și DirectStorage pe hardware compatibil.
Internet Explorer (IE), ca și predecesorul său în Windows 10, a fost înlocuit cu Microsoft Edge bazat pe Chromium ca browser web implicit, iar Microsoft Teams este integrat în shell-ul Windows.



Multitasking
Tranziție mai ușoară de la monitor la laptop pentru un multitasking mai bun. Noul sistem de operare include funcții numite Snap Groups și Snap Layouts (colecții de aplicații pe care le utilizați împreună, care se află în bara de activități și care pot fi afișate sau minimizate în același timp pentru o schimbare mai ușoară a taskurilor).

De asemenea, facilitează conectarea și deconectarea de la monitoare fără a pierde evidența ferestrelor deschise.

Share

SQL Server

Ce este SQL Server?
SQL Server este serverul de baze de date Microsoft.
Sistemul de management al bazelor de date relaționale de la Microsoft este un produs software care stochează și preia în primul rând datele solicitate de alte aplicații. Aceste aplicații pot rula pe același computer sau pe computere diferite.

Pentru a înțelege ce este SQL Server, trebuie mai întâi să înțelegeți ce este SQL.



Ce este SQL?
SQL este un limbaj de programare conceput special pentru gestionarea datelor în sistemele de gestionare a bazelor de date relaționale.
SQL Server este, prin urmare, un server de baze de date care implementează Structured Query Language (SQL).
Un server de baze de date, așa cum este definit de modelul client-server, este un program de calculator care oferă servicii de baze de date altor programe sau computere.

Ce este o baza de date?
O bază de date este o colecție organizată de informații sau date structurate, de obicei stocate electronic într-un sistem informatic.
Ca server de baze de date, un produs software a cărui funcție principală este de a stoca și de a prelua date așa cum este cerut de alte aplicații software și care poate rula pe același computer sau pe un alt computer dintr-o rețea (inclusiv pe Internet).

Microsoft vinde cel puțin 12 ediții diferite ale Microsoft SQL Server care vizează o varietate de utilizatori și sarcini de lucru, de la aplicații mici pe un singur computer la aplicații mari cu acces la Internet și mulți utilizatori concurenți.



Versiunile de SQL Server acceptate de Microsoft sunt:
SQL Server 2019
SQL Server 2017
SQL Server 2016
SQL Server 2014
SQL Server 2012
SQL Server 2008

2 Core Pack
Per Core înseamnă că fiecare nucleu al computerului care rulează SQL Server trebuie să aibă licență, indiferent de numărul de utilizatori care accesează SQL Server.
Licențele de bază sunt vândute în pachete de câte două, cu o cerință minimă de (4) licențe de bază per procesor sau per mașină virtuală.
Aceasta înseamnă că, dacă aveți SQL Server care rulează pe 2 nuclee, aveți opțiunea de a adăuga încă 2 nuclee fără penalizare de cost.



Care e diferența dintre Device CAL si User CAL?
Licențele Device CAL sunt ideale pentru clienții cu mai mulți utilizatori pe un singur dispozitiv, cum ar fi lucrătorii în schimburi, iar licențele User CAL sunt optime pentru fiecare utilizator numit pentru a accesa un server (de pe orice dispozitiv), indiferent de numărul de dispozitive utilizate.


Share

Power BI

Power BI este o colecție de servicii software, aplicații și conectori care lucrează împreună pentru a transforma surse de date nerelatate(disparate) în informații coerente, bogate vizual și interactive.
Datele pot fi foi de calcul Excel sau colecții în depozite de date hibride bazate pe cloud și on-premise.



Microsoft Power BI este utilizat pentru a găsi informații despre datele organizației dvs. Power BI vă ajută să conectați seturi de date disparate, să vă transformați și să vă curățați datele în modele de date și să creați diagrame și grafice pentru a vă oferi o imagine vizuală a datelor.
Toate acestea pot fi partajate cu alți utilizatori Power BI din organizația dvs.




5 avantaje Power BI:

Creați informații mai profunde și mai utile
Power BI conectează, combină și analizează toate datele dvs. pentru a vă oferi un avantaj competitiv. Înțelegeți datele complexe într-un mediu simplu, integrat și scalabil cu Power BI.

Oferă acces la informații în timp real
Tabloul de bord se actualizează în timp real. Puteți configura Power BI pentru a reîmprospăta automat datele, astfel încât tablourile de bord să reflecte datele în timp real.
Acesta permite utilizatorilor să identifice oportunitățile, să gestioneze datele sensibile la timp și să găsească soluții la probleme rapid și eficient.

Transformă informațiile în acțiune
Power BI vă ajută să luați decizii de afaceri informate și încrezătoare, punând în mâinile tuturor informații bazate pe date. Power BI cu Power Apps și Power Automate facilitează ca niciodată crearea de aplicații de afaceri și automatizarea fluxurilor de lucru.

Conectați-vă la mai multe surse de date
Platforma/instrumentul Power BI este robust și se poate conecta la o varietate de surse de date, de la surse de date de fișiere precum Excel și CSV, la surse de baze de date precum bazele de date Oracle și Snowflake, la surse de date online precum Salesforce și Adobe Analytics.

Deține capabilități AI
Un alt avantaj important și important al utilizării Power BI este că are capabilități de inteligență artificială care permite utilizatorilor să extragă mai multă valoare din datele și rapoartele lor.
Cu inteligența artificială, înțelegerea datelor și generarea de informații pentru a identifica tendințele devin mult mai ușoare și mult mai eficiente.




Cele cinci blocuri de bază ale Power BI sunt:
tablourile de bord
rapoartele
registrele de lucru
seturile de date
fluxurile de date

Totul este organizat în spații de lucru și creat în funcție de abilitățile tale.
Înainte de a pătrunde în cele cinci blocuri, este important să vă înțelegeți abilitățile și spațiul de lucru, așa că să începem de acolo.