SQL Server

SQL Server
Share

Ce este SQL Server?

SQL Server este serverul de baze de date Microsoft.
Sistemul de management al bazelor de date relaționale de la Microsoft este un produs software care stochează și preia în primul rând datele solicitate de alte aplicații. Aceste aplicații pot rula pe același computer sau pe computere diferite.

Pentru a înțelege ce este SQL Server, trebuie mai întâi să înțelegeți ce este SQL.

SQL Server 2019 Standard Edition
SQL Server 2019 Standard Edition

6259.91 LeiCe este SQL?

SQL este un limbaj de programare conceput special pentru gestionarea datelor în sistemele de gestionare a bazelor de date relaționale.
SQL Server este, prin urmare, un server de baze de date care implementează Structured Query Language (SQL).
Un server de baze de date, așa cum este definit de modelul client-server, este un program de calculator care oferă servicii de baze de date altor programe sau computere.

Ce este o baza de date?

O bază de date este o colecție organizată de informații sau date structurate, de obicei stocate electronic într-un sistem informatic.
Ca server de baze de date, un produs software a cărui funcție principală este de a stoca și de a prelua date așa cum este cerut de alte aplicații software și care poate rula pe același computer sau pe un alt computer dintr-o rețea (inclusiv pe Internet).

Microsoft vinde cel puțin 12 ediții diferite ale Microsoft SQL Server care vizează o varietate de utilizatori și sarcini de lucru, de la aplicații mici pe un singur computer la aplicații mari cu acces la Internet și mulți utilizatori concurenți.

MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD - NEXUS OEM
MICROSOFT SQL SERVER 2019 STANDARD - NEXUS OEM

799.15 LeiVersiunile de SQL Server acceptate de Microsoft sunt:

 • SQL Server 2019
 • SQL Server 2017
 • SQL Server 2016
 • SQL Server 2014
 • SQL Server 2012
 • SQL Server 2008

  2 Core Pack

  Per Core înseamnă că fiecare nucleu al computerului care rulează SQL Server trebuie să aibă licență, indiferent de numărul de utilizatori care accesează SQL Server.
  Licențele de bază sunt vândute în pachete de câte două, cu o cerință minimă de (4) licențe de bază per procesor sau per mașină virtuală.
  Aceasta înseamnă că, dacă aveți SQL Server care rulează pe 2 nuclee, aveți opțiunea de a adăuga încă 2 nuclee fără penalizare de cost.

  SQL Server 2019 Standard Core - 2 Core License Pack
  SQL Server 2019 Standard Core - 2 Core License Pack

  24998.70 Lei  Care e diferența dintre Device CAL si User CAL?

  Licențele Device CAL sunt ideale pentru clienții cu mai mulți utilizatori pe un singur dispozitiv, cum ar fi lucrătorii în schimburi, iar licențele User CAL sunt optime pentru fiecare utilizator numit pentru a accesa un server (de pe orice dispozitiv), indiferent de numărul de dispozitive utilizate.

  SQL Server 2019 - 1 Device CAL
  SQL Server 2019 - 1 Device CAL

  1456.24 Lei


  SQL Server 2019 - 1 User CAL
  SQL Server 2019 - 1 User CAL

  1456.24 Lei