Tehnologie RFID

Ce este tehnologia RFID?
Este o tehnologie de identificarea cu frecventa radio (RFID) care foloseste campuri electromagnetice pentru a identifica si urmari automat cipurile RFID incorporate in obiecte.
Cipurile in memoria lor au stocat un ID unic si pot stoca suplimentar diverse informatii.

Exista Tag-uri (etichete) pasive - colectează energia de la undele radio interogatoare ale cititorului RFID din apropiere.
Exista Tag-uri (etichete) active - au o sursă de alimentare locală (cum ar fi o baterie) și pot funcționa la sute de metri de cititorul RFID.

Spre deosebire de un cod de bare, Tag-urile nu trebuie să se afle în linia de vedere a cititorului, deci poate fi încorporat în obiectul urmărit.

Tehnologia RFID utilizează date digitale într-o etichetă RFID, care este formată din circuite integrate care conțin o antenă minusculă pentru transferul informațiilor către un transceiver RFID.
Majoritatea Tag-urilor RFID conțin cel puțin un circuit integrat pentru modularea și demodularea frecvenței radio și o antenă pentru transmiterea și primirea semnalelor.
Intervalele de frecvență variază de la frecvențele joase de la 125 la 134 kHz și de la 140 la 148.5 kHz, iar frecvențele înalte de la 850 la 950 MHz și de la 2.4 la 2.5 GHz.