Lampa Ultraviolete UVC Germicida CF38UVC, 38W

Dezinfectare, Sterilizare, Bactericida, Tub Quartz UVC, Telecomanda

Acest produs nu mai face parte din oferta noastră.

Garanție: 12 luni

Cod produs: 5949195090029

Brand: Nexy

Categorie: Lampi ultraviolete UVC bactericide

Descriere

Lampa Ultraviolete UVC Germicida - Bactericida CF38UVC QT-STD-002 de 38W este utilizata pentru dezinfectia si sterilizarea aerului si a suprafetelor din incaperi prin intermediul radiatiei ultraviolete. Toate aceste aparate sunt testate inainte de livrare de catre echipa Nexus Media.

Podusul este livrat de Nexus Media srl sub brandul Nexy.

Foloseste un tub de tip Quartz UVC cu o lungime de unda de 253,7 nm si cu efect germicid maxim, lampa este proiectata pentru a actiona intr-un unghi de 360 de grade. Sterilizează și dezinfectează 99,9% de diferiți agenți patogeni bacterieni, inclusiv stafilococ, salmonella, virușuri și multe altele.

Sterilizare dublă

Acest produs include sterilizare dublă, ultraviolete și ozon, ceea ce creste sansele unei sterilizări complete. Lumina UVC: emite o rază ultravioletă cu o lungime de undă de 253,7 nm, care ucide virusii si bacteriile în câteva secunde, iar eficiența de sterilizare este de până la 99%. Sterilizarea cu ozon: difuzarea ozonului in aer are avantajul ca nu actioneaza doar in linie dreapta (ca lumina UV) si poate ajunge astfel oriunde în încăpere.

Principii de sterilizare și de îndepărtare a mirosurilor

UV este termenul generic dat radiației cu lungime de undă între 100-400nm în spectrul electromagnetic si este împărțit în UVA, UVB, UVC și UVD - dar numai UVC are efect de serilizare, în special raza de 253,7 nm care are cel mai puternic efect de sterilizare.

Cum omoară UVC virusii si bateriile?

Prin iradarea cu lumină ultravioletă UVC structura ADN a virusurilor va fi rupta. Aceasta va conduce la moartea imediată a virusurilor sau la incapacitatea acestora de a se reproduce. A fost dovedit că lumina ultravioletă poate distruge bacteriile, fungii, virusii si în general microorganismele unicelulare. Consultati link-ul wikipedia.org de mai jos sau cautati online alte referinţe. https://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet_germicidal_irradiation

Care este principiul sterilizării cu ozon?

Ozonul, O3, are o oxidare puternică, acesta poate distruge peretele celular al bacteriei și poate provoca moartea bacteriei. Ozonul este un gaz si el poate ajunge in orice loc dintr-o incapere. Astfel, in camera in care faceti sterilizarea, atat timp cat tineti lampa aprinsa, inchideti usile si geamurile - veti aerisi dupa ce inchideti lampa. Ozonul are un miros particular neplacut care necesită o buna ventilație după finalizarea sterilizării.

Frecventa de utilizare

În general este suficient să utilizaţi de 1-2 ori pe sapatamana. 15 minute - pentru suprafete de aprox. 5 mp, cum ar fi bai, balcoane, camari, bucatarii, etc. 30 minute - pentru suprafete cuprinse intre 10 si 20 mp, cum ar fi dormitoarele. 60 de minute - pentru suprafete cuprinse intre 30 si 40 mp, cum ar fi camerele de zi.

Recomandări de utilizare

1. Folosiţi lumina UV o data la 2 - 3 zile în camerele în care locuiti (dupa ce parasiti camera) pentru 30 de minute, iar dupa utilizare aerisiti camera. 2. Folositi într-o cameră care poate fi închisă (cămară, garaj, hol intrare) dar care se află cat mai aproape de intrarea în casă pentru a dezinfecta: hainele cu care veniti de afara, cumpărăturile cu care veniti de la supermarket, coletele primite prin curieri. ATENTIE! Inainte de a aprinde lampa trebuie sa va asigurati ca in camera respectiva nu au ramas persoane, animale sau plante. Lumina ultravioleta reflectata dintr-o oglinda de exemplu poate fi la fel de daunatoare pentru piele si ochi. Nu lasati aparatul nesupravegheat, la indemana copiilor sau a persoanelor lipsite de discernamant (cel mai bine inchideti cu cheia camera in care acesta functioneaza). Nu folosiți aparatul în alte scopuri. Lumina ultravioleta UVC directa este daunatoare pentru piele si mai ales pentru ochi, poate provoca arsuri grave. Nu va dezinfectati mainile cu aceasta lampa, folositi lumina ultravioleta UVC doar pentru dezinfectia obiectelor. Pentru maini folositi sapunul sau alte produse recomandate. Lucruri precum tablouri, pânze, fotografii si in general obiecte care pot fi deteriorate de lumina soarelui, nu sunt, de asemenea, recomandate să fie expuse la lumina directă a lămpii UVC. Nu utilizati aparatul decat dupa ce ati inteles cum functioneaza si ati inteles modul de utilizare.

Utilizare

Se poate utiliza doar la interior în diverse tipurii de locaţii: Acasă În şcoli şi grădiniţe La birou În cabinete medicale Idei de utilizare a produsului: Perioadele in care apar si sa raspandesc viroze, gripe, etc; Sterilizarea periodica a facilitatilor comune cu risc crescut de acasa sau de la servici cum ar fi: baile, vestiarele, etc. Sterilizarea periodica a dormitoarelor si in special al patului in care dormim - inclusiv saltele, pernele, etc.

Utilizare lampa ultraviolete UVC germicida CF38UVC QT-STD-002

1. Cel mai important, asigurați-vă că persoanele, plantele și animalele de companie sunt scoase din cameră înainte de sterilizare. 2. Înainte de a introduce ștecherul aparatului în priză asigurați-vă că butonul de pe cablu de alimentare este in poziția deconectat/închis/off – poziția conectat este marcată cu o adâncitură. 3. Conectați unitatea la punctul de alimentare și așezați-o pe o suprafață dreaptă și stabilă. 4. Deschideți lampa apăsând de pe butonul aflat pe cablu de alimentare – nu priviți spre lampă. 5. În continuare puteți controla lampa din telecomandă, astfel puteți închide imediat lampa pentru a o redeschide după ce va îndepărtați în zona ușii de acces în camera respectivă. 6. Redeschideți aparatul din unul din butoanele cu temporizare 15 / 30 / 60 minute. • 15 minute - pentru suprafețe cuprinse între 5 și 10 mp, cum ar fi bucătarii, băi, cămări. • 30 minute - pentru suprafețe cuprinse între 10 și 30 mp, cum ar fi dormitoarele. • 60 de minute - pentru suprafețe cuprinse între 30 și 50 mp, cum ar fi camerele de zi. 7. Părăsiți camera și închideți ușa și nu intrați în cameră în timpul procesului de sterilizare. 8. Intrați în camera după ce aparatul s-a oprit și închideți alimentarea aparatului din butonul aflat pe cablul de alimentare. 9. Aerisiți bine camera (40 min.) - ozonul are un miros specific care necesită ventilație după finalizarea sterilizării. 10. Scoateți ștecherul din priza, strângeți aparatul si depozitați-l, nu-l lăsați la îndemâna copiilor sau a persoanelor fără discernământ. Dacă nu puteţi asigura măsurile minime de siguranţă nu utilizaţi aparatul!

Atentie! Utilizaţi în siguranţă

Nu indreptati lumina ultravioleta catre piele, ochi, animale sau plante, în caz contrar lumina ultravioleta poate provoca iritatii si arsuri ale pieli si mai ales ale ochilor. Dacă doriţi să opriţi aparatul mai devreme decât perioada setată folosiţi telecomanda. Dacă trebuie să intraţi în camera în care aparatul funcţionează protejaţi-vă pielea şi ochii. Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Germicidal_lamp: Lumina UV cu unde scurte este dăunătoare oamenilor. Pe lângă faptul că provoacă arsuri solare și (de-a lungul timpului) cancer de piele, această lumină poate produce o inflamație extrem de dureroasă a corneei ochiului, care poate duce la o afectare temporară sau permanentă a vederii. Din acest motiv, lumina produsă de o lampă germicidă trebuie protejată cu atenție împotriva vizualizării directe, luând în considerare reflexiile și lumina dispersată. O analiză de risc din februarie 2017 a luminilor UV-C [2] a concluzionat că lumina ultravioletă de la aceste lămpi poate cauza probleme ale pielii și ochilor. Atât timp cât utilizaţi aparatul urmând cei 7 paşii descrişi mai sus Lampa Ultraviolete UVC Germicida CF38UVC este sigură pentru utilizare acasă, la birou, etc.

Facilitati

Instalare lampa ultraviolete UVC germicida CF38UVC QT-STD-002

Deoarece produsul este comercializat online si livrat prin servicii de curierat, pentru a i se asigura integritatea in timpul transportului acesta este livrat demontat. Dacă consideraţi că nu aveţi îndemânarea necesară pentru a realiza montarea, vă recomandăm să apelaţi la un instalator profesionist. Telecomanda produsului foloseste o baterie de 12V de tipul 23A. Atentie! Operatiunea de instalare este ireversibila. Nu incercaţi să demontaţi deoarece veţi deteriora produsul. Daca este nevoie de demontare contactati echipa nexy pentru asistenta. Descrierea celor trei paşi de instalare: imaginea A: Scoateți baza lămpii și introduceți suporturile lămpii din stânga și din dreapta, conform instrucțiunilor din pliant. imaginea B: Introduceti tubul in baza (folositi manusi cand manevrati tubul pentru a-i prelungi durata de viata) . imaginea C: Fixati capacul in suportii laterali.

Specificatii

Alimentare
Alimentare cu Energie
Cablu de alimentare la reteaua electrica
Tensiunea de alimentare
220V 50Hz
Caracteristici
Dimensiune
210 x 210 x 360 mm
Greutate
0.48 Kg
Pachetul contine
Lampa UV
Telecomanda
Putere tub
38 W
Lungimea de unda
253.7 nm
Durata de viata a tubului UV
6500 ore
Aplicatii
Dezinfectie
Lampa germicida
Tip tub/bec
Quartz UVC - Lumina ultravioleta 253.7nm
Programe predefinite de lucru
15 min
30 min
60 min
Tip utilizare
Fixa - alimentata la retea 220V
Conectivitate
Raza de Actiune
maxim 40 mp

Review-uri

Deții sau ai utilizat produsul?

Spune-ți părerea acordând o nota produsului
Adaugă un review
5
80% Complete (danger)
5
4
80% Complete (danger)
2
3
80% Complete (danger)
0
2
80% Complete (danger)
0
1
80% Complete (danger)
0

Ratingul general al produsului

4.7 (7 review-uri)


Claudiu ***
19/05/2022
Nu-mi prea place ca vine demontata. Noroc cu clipul video.
In rest, pana acum functioneaza bine, sper sa distruga toti virusii.

Liviu ***
22/02/2022
Recomand
Am inteles ca pandemia va mai dura cel putin 3 ani, deci cred ca o astfel de lampa e utila in orice casa pentru mult timp de acum inainte.
Ideile de folosire de pe site sunt foarte utile, multumim!

Iulian ***
16/11/2021
Recomand
Imi place site-ul si lampa cumparata. E prima oara cand comand aici.

Ionut ***
06/08/2021
Multumit
Am cumparat lampa impreuna cu termometrul - pret foarte bun pentru acest pachet.
Am urmat instructiunile din prezentarea produselor si functioneaza conform.

Bogdan ***
24/07/2021
Am instalat lampa, multumesc! Merge. Urmeaza sa o pun la treaba.

Întrebări și răspunsuri

Ai o nelămurire?

Pune o întrebare despre produs.
Dana ***
10/11/2020
Daca nu putem respira aerul sterilizat, ce folos? In sensul ca sterilizam dupa care TREBUIE SA AERISIM, deci intra iar aer contaminat de afara. Dupa sterilizarea cu UV simpla, fara ozon, tot trebuie sa mai aerisim?

Nica ***
27/10/2020
Se gaseste lampa de rezerva?

Ela ***
19/08/2020
Buna ziua, Cand folosesc telecomanda este normal ca lampa sa se aprindă de 2 ori? Prima oara se aprinde scurt, iar apoi se stinge imediat, pentru a se aprinde a doua oară definitiv. Acest lucru nu afectează durata de viața a tubului? Mulțumesc!

adi ***
12/08/2020
vine cu telecomanda sau are vreo functie de delay?

Ayabakti ***
12/08/2020
Buna ziua,lampa ajuta si la eliminarea virusului covid sars2??Daca in preajma lampii exista ghiozdane,penare, se dezinfecteaza si ele ?Cat de des poate fii folosita? Multumesc frumos

Vă recomandăm și